Antena 3 CNN Actualitate Fasole electorală. Partidele se întrec în excursii de campanie

Fasole electorală. Partidele se întrec în excursii de campanie

Fasole electorală. Partidele se întrec în excursii de campanie
17 Mar 2008   •   20:10

Hai în excursie, să mă votezi! Aceasta este oferta de sezon electoral, deschis în forţă de marile partide. Pensionarii sunt duşi la mănăstire cu autocarele şi ospătaţi la restaurant. Pe drum, ghidul le vorbeşte despre frumuseţile patriei şi realizările partidului, ca să ştie unde să pună ştampila. Dovada, într-un material cu camera ascunsă, filmat de reporterii Observatorului. Sâmbătă, şapte autocare moderne au intrat unul după altul în curtea complexului Astoria din Snagov. Pensionarii au fost duşi acolo de PNL.

MÂNCARE PE VOTURI:  

După cum povestesc chiar ei, au fost ?culeşi? de pe la biserici şi ademeniţi cu o plimbare la mânăstirile din jurul Bucureştilor. Bucuroşi ca nişte copii aflaţi în excursie, pensionarii şi-au încheiat drumeţia cu o masă copioasă la pădure, la Snagov.

Festinul s-a ţinut departe de ochii eventualilor curioşi. În restaurantul Astoria, intrarea se face numai pe bază de listă. Ai fost în autocar, intri. Nu ai fost, stai la uşă şi nu primeşti porţia de ciorbă de fasole şi şniţelul de soia.

Printre felurile de mâncare pe care le-au primit, oamenii au ascultat platforme electorale. Dar s-au obişnuit, căci în autobuz au păţit acelaşi lucru.

Şi dacă se spune că politicienii că nu prea au scrupule, nici electoratul nu se sfieşte să se adapteze la ele. Aşa că profită din plin, dacă reuşeşte. O săptămână cu un partid, o săptămână cu altul, doar plimbare să fie. Oricum, drumurile abia au început. Campania e dură, iar drumul lung.

Observator

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close