Antena 3 CNN Actualitate Fata de 11 ani, însărcinată în urma unui viol, a fost operată cu succes la Londra

Fata de 11 ani, însărcinată în urma unui viol, a fost operată cu succes la Londra

Fata de 11 ani, însărcinată în urma unui viol, a fost operată cu succes la Londra
04 Iul 2008   •   17:05

Fetiţa de 11 ani rămasă însărcinată în urma unui viol a fost operată vineri, la Londra, într-un spital public, iar medicii au declarat pentru Evenimentul Zilei că totul a decurs normal. Ulterior, informaţia a fost confirmată şi de agenţia Mediafax, care a anunţat că operaţia fetiţei a fost un succes, citând surse medicale. Costurile intervenţiei au fost suportate de către clinica Marie Stopes, unde fetiţa fusese iniţial programată pentru întreruperea de sarcină.

Medicii de la clinica Marie Stopes au anunţat, joi, că nu mai pot face intervenţia din motive logistice, ca apoi să revină asupra motivaţiei. ?Nu am găsit un specialist. De regulă, clinica noastră face avorturi tinerelor cu vârste de la 12 ani în sus, însă pentru fetiţa de 11 ani este nevoie de un medic anestezist bun. Este un caz special. Noi am luat legătura cu unul, însă ne putea ajuta doar săptămâna viitoare?, au declarat cei de la Clinica Marie Stopes din Marea Britanie.

Medicii români continuă, însă, să pună sub semnul întrebării întreruperea de sarcină în cazul fetei din Neamţ. Potrivit şefului maternităţii din Iaşi, Mariana Stamatin, starea de sănătate a fetei i-ar fi permis să ducă o sarcină la termen.

Pe de altă parte, medicii londonezi contrazic afirmaţiile colegilor lor români şi spun că fata nu este suficient de dezvoltată pentru a duce sarcina la termen. Mai mult, aceştia le recomandă autorităţilor române să schimbe legislaţia din domeniul avorturilor pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close