Antena 3 CNN Actualitate Fată moartă de COVID-19 la Târgovişte. Un fost bolnav acuză: ”A murit cu zile!”

Fată moartă de COVID-19 la Târgovişte. Un fost bolnav acuză: ”A murit cu zile!”

George Rizea a prezentat cazul unei tinere care a murit la Spitalul Judeţean din Târgovişte, deşi ar fi putut fi salvată dacă putea primi plasmă de la donatori.   

Fată moartă de COVID-19 la Târgovişte. Un fost bolnav acuză: ”A murit cu zile!”
Sursa foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    06 Sep 2020   •   18:30

”O mamă și-a pierdut astăzi singurul copil, pe care puteam încerca să îl salvăm...   Fiind internată la ATI Covid, în comă, doctorii (dintre care câțiva m-au îngrijit și pe mine) au făcut tot ce a fost posibil pentru salvarea ei, însă o șansă la viață i-a fost refuzată pentru că, în continuare, centrul de transfuzie din Târgoviște nu deține un aparat de plasmafereză cu care să ne extragem singuri plasmă, fără a mai fi la mila județelor învecinate și a capitalei. După reportajul echipei Digi24 care a avut un ecou important în schimbarea regulamentului național de donare de plasmă cu anticorpi, la Târgoviște nu s-a schimbat nimic.

Drama este cu atât mai mare cu cât fata a fost internată în ziua în care am fost să donez plasmă la București (repet, pentru ca la Târgoviște nu aveam unde), grupa noastră de sânge (rară) fiind aceeași, fapt pentru care eram un donator compatibil. Cu toate insistențele medicilor târgovișteni, nu s-a găsit plasmă în alte județe pentru această fată, care a murit cu zile!”, a scris George Rizea pe pagina sa de Facebook.

”Sigur că nu era garantată salvarea ei, dar nu i s-a oferit această șansă. E bine de știut ca numărul donatorilor este infim pretutindeni în România, și că marile centre regionale distribuie în provincie plasma care le mai rămâne, căci o folosesc îndeosebi în locul unde a fost recoltată”, a transmis el.

Coronavirus în România, 6 septembrie 2020. Număr mare de cazuri noi de infectări în weekend

Coronavirus în România, 6 septembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a prezentat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.150 noi de cazuri de infectare cu coronavirus din 14.871 de teste, ceea ce înseamnă o rată de 7,73%.

De asemenea, 43 de români au murit în ultimele 24 de ore, infectați cu coronavirus, iar 475 se află în stare gravă în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

Analizele au mai arătat că 431 de persoane sunt pozitive la retestare.

×
Subiecte în articol: coronavirus George Rizea
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close