Antena 3 CNN Actualitate Te temi că poţi fi spionat prin webcam? FBI te învaţă cum să te protejezi

Te temi că poţi fi spionat prin webcam? FBI te învaţă cum să te protejezi

Te temi că poţi fi spionat prin webcam? FBI te învaţă cum să te protejezi
15 Apr 2016   •   16:09

Camerele web ale computerelor personale pot fi controlate de la distanţă de hackeri sau de servicii de spionaj precum faimoasa Agenţie pentru Securitate Naţională (NSA) din Statele Unite, ale cărei practici au fost dezvăluite în 2013 de fostul său consultant Edward Snowden, scrie leparisien.fr 

Forumuri specializate de internet oferă consiliere asupra modalităţilor de protejare a vieţii private, soluţia cea mai populară fiind în această situaţie acoperirea camerei web cu o bucată de hârtie adezivă opacă pentru a masca interiorul încăperii. 

Această soluţie a fost adoptată şi de James Comey, directorul ... celebrului FBI american (Biroul Federal de Investigaţii), după cum le-a dezvăluit el însuşi studenţilor unei universităţi americane din Ohio în timpul unei intervenţii despre viaţa privată şi programele de calculator de criptare a datelor, conform postului de radio NPR. 

Şi FBI dispune de programe de accesare a camerelor de filmat ale calculatoarelor potenţialilor suspecţi din dosarele de terorism intern. 

Invitat să vorbească despre programele de supraveghere în masă, James Comey şi-a întrerupt discursul oficial pentru a-şi împărtăşi neliniştea legată de supravegherea în masă. ''Am văzut în presă şi am preluat. Am pus o bucată de scotch pe camera web a calculatorului meu personal. Am văzut de asemenea oameni mai inteligenţi decât mine care fac acelaşi lucru'', a spus directorul FBI. 

Nu este pentru prima dată când acest fost procuror se exprimă critic la adresa sistemului. Republican convins, Comey ţine pe biroul său o copie a cererii de punere sub ascultare a lui Martin Luther King, ca să-şi amintească ''de capacitatea Biroului de a comite erori''. 

Discursul directorului FBI de la Colegiul Kenyon din Ohio a fost criticat de activiştii în confidenţialitate, care au transmis pe reţelele de socializare că James Comey a dat dovadă de ipocrizie, scrie npr.org.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: FBI spionaj webcam hacker
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close