Antena 3 CNN Actualitate Federaţia Agrostar a pichetat din nou ministerul Agriculturii

Federaţia Agrostar a pichetat din nou ministerul Agriculturii

Federaţia Agrostar a pichetat din nou ministerul Agriculturii
18 Mar 2008   •   09:45

Fermierii au pichetat din nou marţi sediul ministerului Agriculturii. Aceştia acuză autorităţile de lipsa unei reacţii la revendicările deja discutate cu acestea. Nemulţumirile celor de la Agrostar sunt legate de preţul motorinei, introducerea subvenţiei pentru producatorii de legume pe tot parcursul anului, dar şi de achitarea subvenţiilor restante din 2007.

Nicolae Ştefan, preşedintele Agrostar a declarat că lipsa de rezolvare a "problemelor grave ale agriculturii" va duce la continuarea acţiunilor de protest anunţate de sindicalişti, printr-un marş cu utilaje agricole în Bucureşti şi în ţară şi proteste la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene.

"Lipsa de reacţie a autorităţilor la programul de revendicări înaintat şi discutat cu Federaţia Agrostar - preţul la motorină, subvenţia pentru legumicultori, pomicultori, zootehnie, achitarea subvenţiilor restante din 2007, calamităţile naturale de la porumb şi floarea soarelui, neachitarea plăţilor la hectar pe 2007 - ne determină ca începând de marţi să începem acţiunile de protest printr-un pichet la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale începând cu ora 11.00", a precizat liderul sindical.

Guvernul a decis, miercuri, să aloce 60 de milioane de lei pentru subvenţionarea motorinei utilizate în agricultură, cu un leu pe litru, fonduri asigurate din bugetul Ministerului Agriculturii, a anunţat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, săptămâna trecută, că Guvernul va prelungi perioada de acordare a subvenţiei de un leu pentru litrul de motorină utilizată de agricultori şi va studia posibilitatea alocării altor stimulente, în acord cu reglementările Uniunii Europene.

Agricultorii au anunţat anterior că nu ar fi mulţumiţi cu o subvenţie de doar un leu pe litru şi au solicitat măsuri pentru diminuarea costurilor cu motorină, prin majorarea subvenţiei sau reducerea accizei.

Fermierii şi pomicultorii au ieşit în stradă, în lunile octombrie şi noiembrie ale anului trecut, cerând subvenţii pentru agricultură, subvenţii pe care, spun ei, nu le-au primit nici până în prezent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close