Antena 3 CNN Actualitate Federaţia ?Alma Mater? intenţionează să dea în judecată Guvernul

Federaţia ?Alma Mater? intenţionează să dea în judecată Guvernul

Federaţia ?Alma Mater? intenţionează să dea în judecată Guvernul
Sursa foto: Protest
19 Iul 2009   •   11:05

Federaţia "Alma Mater" vrea să dea Guvernul în judecată, în cazul Legii de majorare a salariilor profesorilor. Potrivit conducerii federaţiei, Executivul amână nejustificat aplicarea legii prin care salariile profesorilor trebuie majorate cu 50%. Sindicaliştii spun că dacă nu vor rezolva problema nici în instanţă, anul şcolar ar putea începe cu proteste.

Federaţia "Alma Mater" e hotărâtă să dea în judecată Guvernul pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti referitoare la Legea 221/2008, privind majoarea salariilor profesorilor. Totodată, sindicaliştii de la Alma Mater cer recunoaşterea importanţei învăţământului prin revenirea la coeficienţii de salarizare din grilele negociate cu reprezentanţii Guvernului.

Legea 221 prin care se măreau salariile profesorilor cu 50%, începând din octombrie 2008, a fost aprobată în Parlament în luna septembrie anul trecut, în timpul guvernării Tăriceanu. La câteva zile de la promulgarea legii, Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă prin care amâna intrarea în vigoare a acesteia.

Curtea Constituţională a decis că respectiva ordonanţă este neconstituţională, însă Guvernul Boc a emis o altă ordonanţă, prin care erau prevăzute majorări graduale ale salariilor profesorilor cu până la 28%, în două tranşe.

Antena 3

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close