Antena 3 CNN Actualitate Femeile puternice din spatele bărbaţilor importanţi. Ce ocupaţii au primele doamne ale Guvernului

Femeile puternice din spatele bărbaţilor importanţi. Ce ocupaţii au primele doamne ale Guvernului

Femeile puternice din spatele bărbaţilor importanţi. Ce ocupaţii au primele doamne ale Guvernului
02 Iul 2013   •   08:17

Se spune că în spatele unui bărbat de succes stă o femeie puternică. Zicala se potriveşte perfect şi miniştrilor cabinetului Ponta ale căror soţii sunt personaje cheie în afacerile de familie sau ocupă posturi importante în companiile de stat. 

De exemplu, doamna Niţă, şoţia ministrului delegat pentru Energie, nu a declarat niciun venit lunar şi nu are niciun loc de muncă, scriu jurnaliştii de la Gândul.info. Silvia Niţă conduce însă, în calitate de acţionar şi administrator, Hotelul "Miraj" din Poiana Braşov, Complexul Turistic "Coliba Vânătorului" din Bran, agenţia de Turism din Braşov NC Travel şi o cofetărie. În plus, familia Niţă deţine şi un mic trustul de presă "Nova Press" care include un post tv şi un radio din Braşov.

Discretă în apariţiile publice, Sanda Oprea, soţia vicepremierului, nu are nici ea un loc de muncă. Banii vin din închirierea unor imobile în Bucureşti şi în Pipera pentru care soţia ministrului Gabriel Oprea încasează aproximativ 35.000 de euro pe an. Venituri importante încasează şi din dobânzile la depozitele bancare aflate pe numele său. Adică în jur de 10 mii de euro pe an.

Nici domana Bănicioiu nu stă rău la capitolul venituri. Cu şase ani mai tânără decât ministrul Tineretului şi Sportului, Mihaela are venituri mai mari decât ale soţului ei.  Banii vin din mai multe firme şi de la Universitatea "Titu Maiorescu" unde predă. Când s-au căsătorit, Mihaela Bănicioiu a adăugat la bunurile familiei un teren de 40.000 mp în Scorniceşti, un apartament în Bucureşti şi o casă în Voluntari, 25.000 de dolari în conturi, plus, la acea vreme o maşină Volkswagen.
 
O altă doamnă puternică este Constanţa Nicolăescu, soţia ministrului Sănătăţii, care deţine o firmă de consultanţă. Unul dintre cele mai bune contracte a fost semnat în 2005 cu Ministerul de Interne, condus la acea vreme de Vasile Blaga prin care firma a încasat 40.000 de euro pentru un proiect de Dezvoltare Rurală.

Cea mai cunoscută soţie de ministru este însă Vanda Vlasov. Ea este a doua soţie a ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David. Dacă iniţial a picat examenul de titularizare ca notar public în Bucureşti, ulterior a ajuns la Curtea de Arbitraj, unde câştigă în jur de 40.000 de euro pe an.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close