Antena 3 CNN Actualitate Fenomenele inexplicabile de la Șinca Veche, locul frecventat de ucigașul de la Brașov

Fenomenele inexplicabile de la Șinca Veche, locul frecventat de ucigașul de la Brașov

Fenomenele inexplicabile de la Șinca Veche, locul frecventat de ucigașul de la Brașov
28 Mar 2018   •   09:33

Bărbatul din Braşov, care şi-a omorât marţi soţia şi cei doi copii, ar fi încercat să se sinucidă înainte de a curma vieţile celor trei, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, Gabriela Dinu.

Ciește și: Decizia de ultimă oră privind criminalul din Brașov. Ce au hotărât anchetatorii

Se pare că bărbatul a fost luni la o mănăstire din localitatea braşoveană Şinca, pentru a se ruga.

Despre acest loc de se spune că că este binecuvântat de Dumnezeu şi este un loc aparte, plin de o energie diferită şi pozitivă. Biserica rupestră se află la circa doi kilometri de localitatea Şinca Veche.

Lăcaşul este cunoscut sub mai multe denumiri, „Templul Ursitelor”, în cea mai mare parte, dar şi „Mănăstirea Săpată în Piatră”, „Templul de la Şinca Veche”, sau „Templul Dorinţelor”, fiind un loc de reculegere şi de împlinire a bunelor dorinţe, dar, totodată, locul unde se petrec fenomene paranormale, după părerea unora.

Controversatul lăcaş de cult de la Şinca Veche se bănuieşte că ar avea o vechime de 7.000 de ani şi orgini dacice, poate chiar mai înaintate. Deşi nu se poate spune cu precizie data exactă a construirii mănăstirii din piatră, versiunea acceptată şi cea mai des întâlnită ar fi anul 1742, timp în care bisericile ortodoxe erau interzise.

Surprinzătoare este prezenţa a două altare existente în lăcaşul rupestru, care indică originea sa precreştină.

Nimeni nu ştie care au fost mâinile care au săpat cinci încăperi aici, în biserica rupestră, două altare şi un turn înalt de 10 metri, prin a cărui deschidere se vede cerul. Grota este scobită în poalele dealului, iar forma ei stranie impresionează ochiul. Locul este împodobit de icoane, iar aici candelele nu apucă să se stingă niciodată.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close