Antena 3 CNN Actualitate Fermierii pot depune cererile pentru subvenţii până la 15 iunie

Fermierii pot depune cererile pentru subvenţii până la 15 iunie

Fermierii pot depune cererile pentru subvenţii până la 15 iunie
09 Iun 2008   •   09:51

Crescătorii de animale mai au la dispoziţie doar o săptămână pentru a depune cererile pentru subvenţii. Sprijinul financiar se acordă pentru bovine, ovine şi caprine, iar cererile trebuie depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, până la 15 iunie. Totodată, la centrele APIA, fermierii se pot informa cu privire la criteriile de eligibilitate pentru acordarea sprijinului financiar. Cei care nu vor depune la timp cererea riscă să piardă un sprijin financiar de 490 lei pe cap de bovină, respectiv de 35 de lei pe cap de ovină.

Sistemul de subvenţii de la buget pentru crescătorii de animale a fost implementat pentru prima dată în 2007 şi se aplică timp de trei ani. Cu toate acestea, crescătorii de animale au depus anul acesta de două ori mai puţine solicitări decât în 2007, potrivit datelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, fermierii trebuie să îndeplinească anumite condiţii de eligibilitate: exploataţia pe care o deţin aceştia trebuie să fie de minimum trei capete de bovine, în timp ce vârsta bovinelor trebuie să fie de minimum şase luni. În plus, ferma trebuie să nu aibă datorii la bugetul de stat şi la bugetul local şi să fie înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitării primei.

Potrivit legii, prima de exploataţie se acordă producătorilor agricoli o singură dată pe an, în funcţie de efectivul de bovine înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor la data de 31 ianuarie a anului curent.

Antena 3

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close