Antena 3 CNN Actualitate Fertilizarea in vitro nu mai este o procedură interzisă: Ministerul Sănătăţii a anulat interdicţia

Fertilizarea in vitro nu mai este o procedură interzisă: Ministerul Sănătăţii a anulat interdicţia

Fertilizarea in vitro nu mai este o procedură interzisă: Ministerul Sănătăţii a anulat interdicţia
08 Oct 2009   •   20:32

După câteva zile zile de haos, în sfârşit o veste bună pentru cuplurile care-şi doresc copii. Fertilizarea in vitro nu mai este o procedură interzisă. Ministerul Sănătăţii şi-a recunoscut greşeala şi a anulat interdicţia. Inclusiv pentru importul de cornee şi recoltatea de celule stem.

Acesta este anunţul pe care îl aşteptau mii de cupluri din ţară. Un ordin al Ministerului Sănătăţii îi bulversase complet. Modificarea legii transplantului i-a făcut pe medici să se teamă că fertilizarea in vitro nu se va mai putea face pe bani.

Procedurile se vor schimba, însă. Recoltarea ovulelor se va face gratuit iar pacienţii vor plăti doar materialele sanitare, prelucrarea ovulelor şi implantarea embrionilor.

Ministerul Sănătăţii vrea să impună şi alte reguli. Cea mai importantă: evidenţa celulelor stem şi ovulelor recoltate în clinicile din România. Evidenţe care există deja.

De anul viitor, Ministerul Sănătăţii ar putea suporta costurile primei fertilizări. O altă variantă ar fi ca acele cupluri infertile care nu au bani să plătească lunar o asigurare suplimentară de sănătate, care să asigure după câţiva ani fertilizarea in vitro.

Observator





×
Subiecte în articol: Ministerul Sănătății
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close