Antena 3 CNN Actualitate Fetiţa de 11 ani se simte bine, după întreruperea de sarcină făcută într-o clinică londoneză

Fetiţa de 11 ani se simte bine, după întreruperea de sarcină făcută într-o clinică londoneză

Fetiţa de 11 ani se simte bine, după întreruperea de sarcină făcută într-o clinică londoneză
06 Iul 2008   •   12:39

Fetiţa de 11 ani care a fost supusă unui avort la Londra este în stare bună şi se va întoarce în ţară peste o săptămână. Ea a fost externată chiar vineri, la câteva ore după intervenţie. Avortul s-a făcut în a 22-a săptămână de sarcină, cu două săptămâni înaintea termenului limită impus de legea britanică.

După ce timp de mai multe săptămâni fost plimbată între comisii şi spitale în România, iar apoi de la o clinică la alta în Londra, în cele din urmă, fetiţa a scăpat de sarcina nedorită. Micuţa a fost operată la un spital public din Marea Britanie. Medicii de la spitalul londonez au declarat că procedura de întrerupere a sarcinii a decurs bine, iar fetiţa îşi va reveni în cel mult o săptămână. În ţară, doctorii sunt convinşi că avortul nu trebuia să aibă loc.

La începutul lunii iunie, fetiţa de 11 ani din comuna Piatra Şoimului, judeţul Neamţ, a fost dusă de părinţi la spital, iar medicii au constatat că este însărcinată în 4 luni. Micuţa a spus atunci că a fost violată de unchiul său, în vârstă de 19 ani. Tânărul a dispărut de acasă, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă. De asemenea, el a fost dat în urmărire.

Antena 3

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close