Antena 3 CNN Actualitate Fetiţa însărcinată la 11 ani a ajuns în Londra. Mărturii ale unor copii ce nu vor copii

Fetiţa însărcinată la 11 ani a ajuns în Londra. Mărturii ale unor copii ce nu vor copii

Fetiţa însărcinată la 11 ani a ajuns în Londra. Mărturii ale unor copii ce nu vor copii
30 Iun 2008   •   21:00

Fata însărcinată la doar 11 ani a plecat în Marea Britanie. Din cele două clinici londoneze, oficial, doar una i-ar putea face minorei întrerupere de sarcină. Iar românca nu este singura fată care ar trece printr-o astfel de experienţă. Mărturiile altor tinere de 12, 13 sau 14 ani sunt postate pe site-ul clinicii şi spun poveşti la fel de cutremurătoare. Jane îşi aminteşte cum, la 14 ani, prietenul ei de atunci a ameninţat-o că o va bate până când va scăpa de sarcină. Deşi nici familia şi nici chiar ea nu privea avortul ca pe o soluţie, acum mărturiseşte că a făcut ceea ce trebuia. ?Eram tânără şi imatură. Acum văd că am făcut bine?.

Jabez Ward, de 14 ani, scrie doar atât. ?Nu am vrut să-mi ruinez viaţa. Am fost foarte tristă, dar simt că am luat decizia corectă?. Sunt copii care, la vârsta la care alţii se joacă afară, trebuie să decidă dacă fac copii sau nu. ?Experienţa a fost traumatizantă atât emoţional, cât şi fizic. Şi prietenul meu a suferit emoţional. Dar sunt bucuroasă că am avut dreptul de a alege?, scrie Jo, o fată de 16 ani care a ales să facă avort, la 15 ani.

Gail, de 14 ani, spune că ?nici măcar nu ştiam, la vârsta aceea, ce înseamnă să fii însărcinată. Era prima dată când întreţinusem relaţii sexuale şi nici măcar nu mi-a trecut prin cap că aş putea rămâne gravidă. Acum, la 23 de ani, am aflat că sunt sterilă şi îmi doresc să fi avut de ales?.

Şi Allison şi Rene au pus capăt sarcinii. ?Doi ani de zile după avort am fost depresivă. (...) În ciuda acestei situaţii, a fost cea mai bună decizie pe care o puteam lua?, spune Allison, care a făcut alegerea la 15 ani. La aceeaşi vârstă, Rene povesteşte că ?după avort, ani de zile nu am mai simţit nimic. Eram prea tânără să conştientizez ce mi se întâmpla şi sincer pot să spun că nici nu îmi păsa foarte tare în acel moment?.

Florina ar fi, probabil, cea mai tânără fată care ar apela la un avort la această clinică. Însă fata este însărcinată în luna a cincea, ceea ce îngreunează procedura de avort. În România, şi în majoritatea statelor europene, sarcina poate fi întreruptă numai până la 14 săptămâni. În schimb, în Marea Britanie, Cipru, Finlanda sau Spania, legislaţia este mai permisivă. Familia Florinei a ales Marea Britanie, unde sarcina poate fi întreruptă până la 24 de săptămâni, pentru că o româncă stabilită acolo s-a oferit să suporte toate cheltuielile. Mama şi copila au plecat spre Marea Britanie sâmbătă, în mare secret.



Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close