Antena 3 CNN Actualitate Fetiţa însărcinată la 11 ani ar putea face avort în România

Fetiţa însărcinată la 11 ani ar putea face avort în România

Fetiţa însărcinată la 11 ani ar putea face avort în România
26 Iun 2008   •   20:44

Avortul în România pare să fie soluţia la care au ajuns autorităţile în cazul fetiţei de 11 ani însărcinată. O comisie a discutat joi seară aproape trei ore cazul ei şi, neoficial, se pare că va recomanda întreruperea sarcinii. Decizia vine oricum la câteva săptămâni după ce cazul a devenit public şi după mai multe hotărâri contradictorii. Şi asta cu toate că fiecare zi contează. Indiferent de decizia care va fi luată, mama fetei este însă hotărâtă să-şi ducă copilul la o clinică din Marea Britanie pentru avort.

?Este foarte târziu. N-aş vrea să mai pierd timpul aici, dacă nu s-a făcut nimic într-o lună de zile nu se mai face nici de acum?, susţine mama. La noi, legea permite avortul doar în cazul în care sarcina nu a depăşit 14 săptămâni, iar fata este gravidă în a 21-a săptămână, după ce a fost violată de unchiul său.

Comisia convocată de Ministrul Sănătăţii va stabili dacă în cazul micuţei se va face sau nu rabat de la lege. În acest timp, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei spune că biserica vrea să se îngrijească de copilul fetei de 11 ani, dacă aceasta va naşte până la urmă.

Şi reprezentanţii mai multor organizaţii non-guvenamentale creştine din ţară s-au oferit şi ele sprijinul pentru creşterea şi educarea copilul fetei de 11 ani. Medicii spun că fătul este într-un stadiu avansat de dezvoltare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close