Antena 3 CNN Actualitate Final tragic la Călăraşi: Fetiţa care a căzut într-un puţ nu a supravieţuit operaţiunii de salvare (VIDEO)

Final tragic la Călăraşi: Fetiţa care a căzut într-un puţ nu a supravieţuit operaţiunii de salvare (VIDEO)

Final tragic la Călăraşi: Fetiţa care a căzut într-un puţ nu a supravieţuit operaţiunii de salvare (VIDEO)
Sursa foto: SMURD
09 Iul 2009   •   16:49

Operaţiune extrem de dificilă în localitatea Vâlcelele din judeţul Călăraşi. 12 persoane au încearcat ore în şir să scoată dintr-un puţ de zece metri adâncime o fetiţă de doi ani şi jumătate.

Din nefericire, însă, micuţa nu a supravieţuit operaţiunii de salvare. Trupul neînsufleţit al fetiţei a fost scos din puţ, după aproximativ şapte ore.

Incidentul s-a petrecut joi dimineaţă, în jurul orei 8.45. La faţa locului au ajuns două echipaje SMURD şi o ambulanţă. În puţ a fost introdus un tub de oxigen pentru a îmbunătăţi calitatea aerului.

În momentul producerii incidentului, fetiţa se juca nesupravegheată în curtea casei.



Pentru a ajunge la copil, lucrătorii ISU au săpat cu un excavator o groapă în jurul puţului adânc de zece metri. Operaţiunea a fost una foarte riscantă din cauză că puţul are un diametru de doar 18 centimteri.



Zeci de oameni veniţi la faţa locului au dus o luptă contra-cronometru pentru a scoate copilul în viaţă la suprafaţă. Fetiţa a comunicat cu părinţii ei în primele minute după ce a căzut în puţ. După aceea, nu a mai dat niciun semn.

Speranţele s-au reaprins după aproape trei ore, când, susţinea tatăl micuţei, aceasta şi-ar fi strigat fraţii.

Cei trei copii au fost lăsaţi în grija tatălui, mama plecând dimineaţa la câmp.

Incident similar, în anul 2001

În urmă cu aproape opt ani, o operaţiune de salvare asemănătoare a avut loc în comuna Voluntari. O fetiţă de doi ani, care căzuse într-un puţ, a fost salvată de o tânără de 18 ani. Numele acesteia este Oana Furnică şi, datorită curajului de care a dat atunci dovadă, a ajuns pe prima pagină a ziarelor şi a fost decorată de preşedintele ţării.

Pe 11 iunie 2001, o fetiţă de doi ani şi jumătate din comuna Voluntari a căzut în puţul din curtea casei sale, la o adâncime de 12 metri. Autorităţile s-au dovedit, însă, neputincioase - s-au chinuit timp de opt ore să scoată fetiţa din puţ, iar printre cei implicaţi în operaţiunea de salvare a fost şi un echipaj al brigăzii antitero a SRI.

Soluţia salvatoare a fost tânăra Oana Furnică, în vârstă de 18 ani. Aceasta locuia în Voluntari, în casa unui sirian, unde avea grijă de copiii acestuia. I s-a propus să o salveze pe fetiţa care căzuse în puţ, iar ea a fost de acord. Avea mai putin de 40 de kilograme, aşa ca încăpea în puţul de numai 36 de centimetri diametru.

A fost legată de brâu cu o frânghie şi coborâtă în adânc. Ajunsă în apropierea fetiţei, a încercat s-o apuce de subsuori, dar nu a reuşit. A fost trasă înapoi şi a încercat din nou. De data aceasta, a apucat-o de mâini pe fetiţa de doi şi jumătate şi a ţinut-o bine, până când a fost trasă afară.

Fapta sa a ajuns pe prima pagină a tutoror ziarelor din ţară. Imediat după operaţiunea de salvare, Oana a fost copleşită de donaţii, iar municipalitatea din Voluntari i-a oferit o casă. Preşedintele de atunci, Ion Iliescu, i-a acordat Medalia Naţională Pentru Merit clasa a III-a, pentru ?abnegaţie şi eroism".



Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close