Antena 3 CNN Actualitate Firmele de cablu nu mai sunt obligate să îşi îngroape cablurile

Firmele de cablu nu mai sunt obligate să îşi îngroape cablurile

Firmele de cablu nu mai sunt obligate să îşi îngroape cablurile
20 Mai 2008   •   16:37

Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, prin care cabliştii erau obligaţi să îngroape toate cablurile prin care se retransmit posturi de televiziune, a fost anulată de Curtea de Apel Bucureşti. Decizia Curţii este irevocabilă şi vine după ce Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu (ACC) a cerut anularea Hotărârii CGMB nr. 105 din 4 mai 2006, explicând că aceasta încalcă şi art. 22 din OUG nr. 72./ 2002, care prevede că furnizorii de reţele de comunicaţii electronice autorizaţi pot instala cablurile atât subteran, cât şi la suprafaţă.

Preşedintele ACC, Radu Petric, a declarat că Hotărârea dată de Consiliul General al PMB era inaplicabilă, pentru că reţelele din subteran nu există. Singurul proiect care există în momentul de faţă pentru crearea unei reţele de telecomunicaţii în subteran este NetCity, acesta însă nu a fost încă demarat.

Pe de altă parte, Radu Alexandru, directorul de la coordonare infrastructură din cadrul Primăriei Capitalei, a declarat pentru Mediafax că decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost atacată, pe cale excepţională, urmând să se judece pe 2 iunie. El a mai precizat că Municipalitatea era dispusă să prelungească termenul de doi ani în care operatorii de cablu puteau să îngroape cablurile, însă, în momentul de faţă, după decizia Curţii de Apel Bucureşti, se va trece la tăierea cablurilor amplasate ilegal pe stâlpi.

Antena3.ro
 

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close