Antena 3 Actualitate Florin Cîțu dă asigurări: România nu rămâne fără bani anul acesta

Florin Cîțu dă asigurări: România nu rămâne fără bani anul acesta

de Maria Sabu    |    17 Iul 2020   •   08:52
Florin Cîțu dă asigurări: România nu rămâne fără bani anul acesta
Sursa foto: Hepta

Florin Cîțu dă asigurări românilor că în 2020 România nu va rămâne fără bani. De asemenea, ministrul Finanțelor a subliniat strategia Guvernului de a lua împrumuturi pe termen lung, de până la 30 de ani.

„Al doilea lucru pe care îl arată acest împrumut pe 30 de ani – îți dă o stabilitate a curbei randamentului. Este important, dă o imagine clară pentru toți care se uită la România să vadă cum arată sănătatea acestei țări. Sunt două argumente puternice pentru a face aceste împrumuturi pe termen lung”, a completat Florin Cîțu.

România nu rămâne fără finanțe în 2020

„Nu există niciun risc în acest an să rămânem fără finanțare. În niciun scenariu pe care l-am făcut nu avem acest risc. Din contră, după ce terminăm an va rămâne un buffer considerabil pentru guvernul următor să finanțeze dezvoltarea viitoare”, a mai spus ministrul Finanțelor.

De asemenea, Cîțu spune că să împrumuți un Guvern pe 30 de ani arată încredere.

”Încercăm să avem o curbă a randamentelor cât mai pe termen lung și acest lucru fac toate țările. Un împrumut pe termen lung la arată în primul rând că investitorii străini au încredere în acest Guvern. Să împrumuți un Guvern pe 30 de ani arată încredere. În perioadă de criză și dau exemplul 2008-2009 Guvernul României atunci nu se putea împrumuta decât pe 14 zile. Nu ne dădea nimeni mai mulți bani de 14 zile. De aceea a fost nevoie de FMI”, a mai spus liderul din Guvern la Digi24.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close