Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu explică adevăratul motiv pentru care s-a ales ora 22.00 în loc de ora 23.00

Florin Cîțu explică adevăratul motiv pentru care s-a ales ora 22.00 în loc de ora 23.00

Florin Cîțu a explicat care este motivul pentru care era necesară prelungirea restricțiilor de circulație pe parcursul nopții. Premierul afirmă că măsura se impunea deoarece nu toată lumea a respectat recomandările făcute în iarnă.

Florin Cîțu explică adevăratul motiv pentru care s-a ales ora 22.00 în loc de ora 23.00
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    10 Mar 2021   •   16:29

Florin Cîțu afirmă că decizia privind prelungirea restricțiilor de circulație pe parcursul nopții a fost luată cu experții după analiza modelelor europene. Iar această măsură trebuia luată întrucât unii români nu au respectat regulile instituite în iarnă.

„Ne-am uitat la ce fac alte țări, printre primele măsuri asta a fost (...) Este o măsură folosită cu succes în alte țări. (...) Nu toată lumea a respectat recomandările din iarnă, de aceea trebuie să impunem această restricție, este o restricție minoră în viziunea mea”, a explicat premierul Florin Cîțu.

Potrivit șefului Executivului, autoritățile nu au impus restricții mai dure deoarece vaccinarea va face diferența.

"Eu zic că diferența o fac dozele de vaccin, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie vom vaccina aproape 2 milioane, în plus față de câți avem acum”, a precizat Florin Cîțu.

Guvernul a acceptat modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. Interdicția va fi valabilă în intervalul orar 22.00 - 05.00.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close