Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu, decizie radicală. Premierul a amânat anunţul până în ultimul moment!

Florin Cîţu, decizie radicală. Premierul a amânat anunţul până în ultimul moment!

Premierul Florin Cîţu preia exemplul preşedintelui Klaus Iohannis.

Florin Cîţu, decizie radicală. Premierul a amânat anunţul până în ultimul moment!
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2021   •   18:40

Astfel, cu câteva ore înainte de debutul celei de-a doua etape a campaniei naţionale de vaccinare, premierul Florin Cîțu a transmis că se va vaccina public împotriva COVID-19.

Procesul va avea loc  sâmbătă, 16 ianuarie, începând cu ora 12:00, la Spitalul Universitar de Urgență Militar ”Dr. Carol Davila”.

Vaccinarea publică a premierului este, de fapt, un eveniment cu restricţii.

Conform informaţiilor comunicate de Palatul Victoria, la momentul vaccinării vor avea acces doar cameramanul și fotograful oficial, precum și cameramanul TVR.

Evenimentul va fi transmis live pe contul oficial de Facebook al Guvernului. După vaccinare, Cîțu va susține o declarație de presă în curtea spitalului.

"Vineri, 15 ianuarie, începe a doua etapă, în care e prevăzută vaccinarea, de exemplu a personalului din învățământ, a persoanelor de peste 65 de ani, a persoanelor cu comorbidități și a personalului numit esențial, de exemplu Administrația Prezidențială, Guvernul (...) Pentru a marca debutul, eu mă voi vaccina public vineri, pe 15 ianuarie”, precizează Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni.

"Știți foarte bine că până la sfârșitul acestei săpămâni prima etapă se încheie cu prima doză de vaccinare, având în vedere că acum dispunem de un vaccin care se administrează în două doze. După aceea, se reia vaccinarea în a doua doză. Nu am dorit nici eu, nici premierul, că să zic așa, între ghilimele, să ne băgăm în față. Ar fi fost, probabil, mesajul greșit", a precizat Klaus Iohannis.

Jurnalistul Radu Tudor a semnalat că actualul premier şi echipa sa au mari deficienţe la capitolul comunicare. Tudor a punctat că în data de 13 ianuarie, cu două zile înainte de debutul etapei a doua a campaniei naţionale de vaccinare, asupra vaccinării premierului plana un mister total.

"Până azi, 13 ianuarie, primul ministrul Florin Cîţu nu a precizat nimic despre angajamentul sau de vaccinare : dacă, unde şi când. Spre deosebire de fostul premier Ludovic Orban, care era foarte comunicativ prin abordare personală, actualul premier nu iese, nu vorbeşte şi n-are nici purtator de cuvant la Palatul Victoria.

Şi acest cabinet, ca multe altele, greşete prin lipsa unei abordări elementare iî comunicare. Nu mai vorbesc de sofisticare in acest domeniu esenţial, mai ales într-o pandemie însoţită de criză economică. Pe o scara de la 1 la 10, actualul Guvern se situeaza undeva între 4 şi 5 la capitolul comunicare pentru un executiv european", a opinat jurnalistul.
 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu vaccinare Klaus Iohannis
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close