Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu: Două mesaje importante pentru România. Greul nu a trecut!

Florin Cîțu: Două mesaje importante pentru România. Greul nu a trecut!

Florin Cîțu a postat, luni, pe o rețea socială, ”2 mesaje importante în legătură cu sănătatea economiei în România”.

Florin Cîțu: Două mesaje importante pentru România. Greul nu a trecut!
Sursa foto: hepta
18 Mai 2020   •   21:33

”Două mesaje importante astăzi în Romania în legătură cu sănătatea economiei.

1. BNR are ca obiectiv în perioada următoare asigurarea lichidităţii necesare finanţării cheltuielilor statului şi economiei reale în condiţii de stabilitate relativă a cursului de schimb a leului şi de reducere graduală şi sustenabilă a ratelor de dobândă.

Este pentru prima oară, cred, în istoria noastră economică când politica monetară și politica fiscală (mix-ul de politici economice) lucrează împreună.

Un mesaj extrem de important din partea BNR care împreună cu măsurile de politică fiscală vor reduce SEMNIFICATIV impactul negativ al pandemiei în trimestrul II.

2. Economiștii/analiștii recunosc că au fost surprinși de creșterea economică din primul trimestru și văd șanse mari pentru o revenire în V a economiei.

V-am spus că datele din economia reala vor duce la revizuirea estimărilor. Opiniile economistilor, agențiilor de rating dar și ale piețelor financiare sunt importante.

Greul nu a trecut. Suntem în mijlocul trimestrului II și trebuie să analizăm foarte atent fiecare informație. Evoluția cheltuielilor din buget depinde 100% de ce se întâmplă cu economia.

Vă asiguram că vom lua, cu responsabilitate și prudență, cele mai bune masuri pentru a creste bunăstare romanilor pe termen mediu și lung”, scrie Florin Cîțu pe o rețea socială. 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close