Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu vrea vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică

Florin Cîțu vrea vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică

În condițiile în care valul patru al pandemiei este innevitabil, premierul Forin Cîțu a anunțat că susține vaccinarea sau testarea personalului din învățământ, sănătate sau ordine publică, care intră în contact cu publicul.

florin citu
Sursa foto: gov.ro
de Gabriel Dano    |    28 Aug 2021   •   11:39

Aflat într-o vizită la Botoșani premierul spune că “ar fi hilar să închidem mall-urile, acum când avem vaccinuri, în condițiile în care anul trecut, când nu aveam, acestea au rămas deschise” și a subliniat că nu este adeptul soluției diferențierii vaccinați - navaccinați pentru accesul în spațiile comerciale

“Cred că nu doar personalul medical, dar şi personalul din învăţământ şi personalul din MAI, MApN, angajaţii care lucrează pentru Guvern ar trebui ca toţi să fie vaccinaţi sau să fie testaţi. Este varianta pe care eu o voi propune”, a spus premierul, adăigând că discuția va avea loc și în coaliție.

În context, premierul a vorbit și despre prezența elevilor la cursuri. “Obiectivul meu pentru acest an şcolar este acela de a avea prezenţă fizică tot anul. Încă nu avem o variantă clară ce se întâmplă după 6 la mie, deocamdată am pus acel prag. Eu voi face tot ceea ce este posibil ca anul aceasta şcoala să rămână cu prezenţă fizică”, a spus Cîțu, caare a admis că în în unele localități sau clase cursurile ar putea fi oprite, temporar. „Am văzut impactul psihologic pentru elevi anul trecut, este important să rămână şcoala cu prezenţă fizică”, a adăugat Florin Cîţu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close