Antena 3 CNN Actualitate Florin Iordache, către Klaus Iohannis: ”Parlamentul nu era obligat să ţină cont de sesizarea pe Legea privind organizarea judiciară”

Florin Iordache, către Klaus Iohannis: ”Parlamentul nu era obligat să ţină cont de sesizarea pe Legea privind organizarea judiciară”

Florin Iordache, către Klaus Iohannis: ”Parlamentul nu era obligat să ţină cont de sesizarea pe Legea privind organizarea judiciară”
28 Iun 2018   •   18:30

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pe legile justiţiei, Florin Iordache, susţine că Parlamentul nu era şi nu este obligat să ţină cont de observaţii, făcând referire la faptul că şeful statului a trimis joi CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

"Care era problema? Parlamentul a fost sesizat cu ceva, Parlamentul a analizat şi a respins. Parlamentul era obligat să ţină cont de una dintre acele observaţii? Nu. Parlamentul a ţinut cont de observaţiile - şi va ţine în continuare... Şi la 317 a respins. Bănuiesc că, dacă vom fi sesizaţi şi cu 303, - că este acum la promulgare -, vom analiza. Dar asta nu înseamnă că există o obligaţie a Parlamentului să ţină cont de acele observaţii. Am ţinut cont de toate observaţiile şi criticile CCR", a declarat Iordache, la Parlament.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close