Antena 3 CNN Actualitate Florin Piersic, mesaj extrem de trist după moartea actriței Draga Olteanu Matei

Florin Piersic, mesaj extrem de trist după moartea actriței Draga Olteanu Matei

Zi foarte tristă pentru români, după ce îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei s-a stins din viață în urma complicațiilor provocate de o hemoragie digestivă. Vestea l-a marcat profund și pe Florin Piersic. Deși postează foarte rar, marele actor a postat pe Facebook un mesaj extrem de trist.

Florin Piersic, mesaj extrem de trist după moartea actriței Draga Olteanu Matei
Sursa foto: Facebook/ Florin Piersic
de Dan Gabor    |    18 Noi 2020   •   18:40

„Draga mea, Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit! Chirița mea și a poporului ăstuia trist astăzi de plecarea ta, parteneră de scenă și actriță minunată, eu, «mândrul» tău – cum m-ai botezat- îți voi duce lipsa, la fel ca și «fratelui» tău de o viață, Amza Pellea, pe care sper că astăzi l-ai întâlnit împreună cu iubitul tău soț, doctorul Matei. Și du-le dorul meu lui Moraru și Dinică. Te iubesc, scumpa mea!”, este mesajul scris de Florin Piersic pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/ Florin Piersic

Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă, noaptea trecută, la spitalul judeţean "Sfântul Spiridon" din Iaşi, după câteva zile în care medicii au încercat să facă totul pentru a o salva. Actriţa, care avea 87 de ani, a ajuns la Iaşi vineri după-amiază în stare gravă, cu hemoragie digestivă masivă, fiind trasportată de la Spitalul din Piatra Neamţ.

Şefa Unităţii de Primiri Urgenţe de la SMURD Iaşi, Diana Cimpoeșu, a confirmat că Draga Olteanu Matei a fost internată la secţia ATI, cu patologie gastroenterologică.

Vârsta înaintată şi starea critică în care pacienta a ajuns la Iaşi i-au determinat încă de la început pe medici să fie rezervaţi în privinţa pronosticului clinic.

Draga Olteanu Matei a murit. Trupul actriței va fi depus, joi, la Cinematograful Dacia Mon Amour

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Draga Olteanu Matei va fi depus, joi, 19 noiembrie 2020, în holul Cinematografului Dacia Mon Amour, din Piatra Neamț, începând cu ora 17.

Duminică, 22 noiembrie, dimineață, sicriul va fi dus la Curtea Domnească, în imediata vecinătate a Bisericii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, pentru oficierea serviciului religios, după care cortegiul funerar va trece prin fața Teatrului Tineretului, pentru un ultim omagiu adus actriței.

Pe parcursul zilelor în care admiratorii își vor putea lua un ultim rămas-bun de la Draga Olteanu Matei trebuie să respecte regulile privind limitarea răspândirii infectării cu virusul SARS CoV-2, prin purtarea măștii de protecție și a distanțării fizice.

Înmormântarea va avea loc în Cimitirul Eternitatea din Piatra Neamț, Draga Olteanu Matei urmând a-și dormi somnul de veci alături de soțul său, Ionel Matei.

A murit Draga Olteanu Matei. Peste 6 decenii închinate teatrului, filmului şi televiziunii

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 şi a debutat în teatru în acelaşi an, în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan.

A cunoscut consacrarea cu roluri în piese din dramaturgia autohtonă: "Coana Chirița" după Alecsandri, "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea.

În televiziune a făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea, jucând-o pe Veta, soția lui Nea Mărin.

Cuplul Veta - Nea Mărin a ajuns şi pe marele ecran, în filmul lui Sergiu Nicolaescu, "Nea Mărin miliardar", unul dintre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei româneşti.

După ce s-a pensionat 2007 şi a părăsit scena Teatrului Naţional, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamț, unde a înființat compania teatrală "Teatrul Vostru".
A murit Draga Olteanu Matei. Decorată de preşedintele României dar şi de Casa Regală

A fost decorată în 2002 cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, pentru "prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit (...) cu prilejul celebrării unui veac de film românesc".

×
Subiecte în articol: Draga Olteanu Matei Florin Piersic
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close