Antena 3 CNN Actualitate FMI ar putea închide biroul regional de la Bucureşti

FMI ar putea închide biroul regional de la Bucureşti

FMI ar putea închide biroul regional de la Bucureşti
22 Apr 2008   •   15:35

Fondul Monetar Internaţional şi-ar putea închide biroul regional din România. Decizia ar putea fi luată ca parte a unui proces mai amplu de reorganizare, deşi BNR a propus ca, pentru diminuarea cheltuielilor, reprezentanţa să revină în sediul băncii centrale. ?FMI închide birourile din ţările în care nu are programe, ca parte a procesului de restructurare. Biroul de la Bucureşti este unul dintre cele propuse pentru închidere, însă mai trebuie stabilite o serie de detalii", au precizat surse din cadrul FMI.

Închiderea biroului nu a fost încă decisă, acesta putând rămâne deschis până la începutul anului viitor. Potrivit surselor, Fondul ar putea închide toate reprezentanţele din Europa Centrală şi de Est, cu excepţia celei din Varşovia, care va deveni birou regional. De asemenea, FMI va păstra o serie de birouri, precum cele din Moldova şi Macedonia, ţări în care Fondul desfăşoară încă programe. Biroul regional Fondului Monetar pentru Romania a fost înfiinţat în septembrie 2006, până atunci reprezentanţa de la Bucureşti având competenţe exclusiv pentru România.

Obiectivul central al biroului regional FMI constă în îmbunătăţirea capacităţii Fondului de a-şi desfaşura funcţia de supraveghere - activitatea principală a Fondului în Romania şi Bulgaria, ulterior integrarii în UE, la 1 ianuarie 2007.

Antena3.ro

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close