Antena 3 CNN Actualitate Focar de COVID la Spitalul Județean Suceava. Sunt peste 43 de cadre medicale infectate

Focar de COVID la Spitalul Județean Suceava. Sunt peste 43 de cadre medicale infectate

43 de angajați, din cei 1.760, sunt confirmați cu COVID la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Focar de COVID la Spitalul Județean Suceava. Sunt peste 43 de cadre medicale infectate
Sursa foto: Hristo Rusev/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    17 Ian 2022   •   11:06

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat că 7 medici, dintre care 2 sunt șefi de secție, 23 de asistente medicale, 12 infirmiere, 2 angajați din personalul TESA și 4 brancardieri și îngrijitoare erau confirmați cu COVID luni dimineață.

Dintre angajații pozitivi, 23 sunt vaccinați anticovid. Cele mai multe cadre medicale pozitive sunt la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) -9 cazuri, la Medicină Internă -5 cazuri și la Diabet -4 cazuri. Câte unul, două cazuri mai sunt la Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Chirurgie Generală, la Blocul Operator și la Dializă. Marea majoritate sunt asimptomatici sau cu forme ușoare de boală și sunt acasă, în izolare, 7 zile cei vaccinați și 10 zile cei nevaccinați.

Conducerea spitalului a decis săptămâna trecută suspendarea concediilor de odihnă, iar angajații care se aflau în concediu și erau în oraș au fost chemați la serviciu. Cadrele medicale care au fost confirmate pozitiv sunt testate obligatoriu, gratuit, la încheierea perioadei de izolare și pot reveni la muncă doar cu rezultat negativ la testul COVID.

De asemenea, toți pacienții care sunt internați de mai mult de 5 zile, în secțiile non-COVID, sunt testați în a șaptea zi, chiar dacă la internare au avut rezultat negativ.

”În cazul în care sunt pacienți pozitivi în secțiile non-COVID, facem testare extinsă, atât la pacienți, cât și la personal, chiar dacă sunt asimptomatici. Cadrele medicale confirmate pozitiv intră imediat în izolare”, a declarat doctorul Alexandru Calancea, conform monitorulsv.ro.

O altă măsură dispusă de conducerea spitalului este de a interzice vizitarea pacienților, cu excepția cazurilor terminale. De asemenea, s-au oprit stagiile de pregătire ale practicanților.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, vijelii și grindină! Harta zonelor vizate
x close