Antena 3 CNN Actualitate Focar de coronavirus la un centru de îngrijire din Olt: 44 de cazuri COVID. Ce se întâmplă cu persoanele din instituţie

Focar de coronavirus la un centru de îngrijire din Olt: 44 de cazuri COVID. Ce se întâmplă cu persoanele din instituţie

Este focar de coronavirus la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, din Slatina, județul Olt, unde nu mai puţin de 44 de persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19.

Focar de coronavirus la un centru de îngrijire din Olt: 44 de cazuri COVID. Ce se întâmplă cu persoanele din instituţie
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    16 Sep 2020   •   09:30

Este vorba despre 43 de beneficiari ai centrului și un angajat, iar în urma acestor cazuri, DSP Olt a declanșat o anchetă epidemiologică.

În plus, s-a dispus carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, începând de marți, izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariați prezenți în centru la declanşarea anchetei epidemiologice şi internarea tuturor cazurilor pozitive în cele două unităţi sanitare de profil (Secţie COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

Centrul, în carantină 14 zile

De asemenea, s-a dispus restrângerea activităţii într-un pavilion pentru pacienţii şi personalul cu rezultat negativ, iar spațiile rămase libere vor fi decontaminate miercuri.

"S-a mai dispus carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazuri confirmate, care a fost investigat, sub supravegherea medicilor de familie și repetarea testării în ziua a VIII-a a tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu", au mai arătat reprezentanții Prefecturii Olt.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Slatina centru coronavirus
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close