Antena 3 CNN Actualitate Focul a făcut prăpăd în mai multe rezervaţii naturale din ţară. Zeci de hectare de pădure, pârjolite până la rădăcină

Focul a făcut prăpăd în mai multe rezervaţii naturale din ţară. Zeci de hectare de pădure, pârjolite până la rădăcină

Focul a făcut prăpăd în mai multe rezervaţii naturale din ţară. Zeci de hectare de pădure, pârjolite până la rădăcină
Sursa foto: Foto: news.mongabay.com
28 Mar 2012   •   09:23

Focul a făcut prăpăd în mai multe rezervaţii naturale din ţară. Zeci de hectare de păduri au fost distruse de flăcări, atât pe Valea Cernei, cât şi în judeţul Buzău.

Un alt incendiu a avut loc în rezervaţia de la Breite, lângă Sighişoara, zonă propusă în urmă cu 11 ani pentru construirea proiectului Dracula Park.

În rezervaţia naturală Domogled din Valea Cernei, vegetaţia uscată şi brazii au ars până la rădăcină. Echipajele de pompieri de la ISU Drobeta şi Detaşamentul Orşova s-au chinuit toată noaptea cu flăcările care nu se lăsau stinse.

Focul a făcut ravagii şi pe dealurile din jurul rezervaţiei Vulcanii Noroioşi. Zeci de pompieri, localnici şi pădurari au făcut eforturi mai bine de 10 ore ca să stingă flăcările. Peste 80 de hectare de păşune au fost pârjolite şi focul ameninţa să ajungă la locuinţele sătenilor din localitatea Pâclele dar şi în zona sondelor petroliere.

Zeci de stejari seculari au ars ieri şi în rezervaţia de la Breite, lângă Sighişoara. Intervenţia pompierilor a durat aproape 24 de ore, din cauza vântului care a suflat cu putere şi a extins flăcările rapid. Peste 30 de hectare de pădure din cele 70 ale rezervaţiei sunt acum distruse de foc.









×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close