Antena 3 CNN Actualitate Fondul Proprietatea, 600 milioane Є profit la Bursă

Fondul Proprietatea, 600 milioane Є profit la Bursă

Fondul Proprietatea, 600 milioane Є profit la Bursă
03 Sep 2007   •   00:28

Evoluţia pozitivă de anul trecut a Bursei de Valori Bucureşti a dus la majorarea valorii activelor deţinute de Fondul Proprietatea cu 2,1 miliarde de lei (aproximativ 630 de milioane de euro). Primele rezultate financiare din istoria Fondului, auditate de KPMG România, arată o valoare a activelor la finele anului trecut de 16,41 miliarde de lei, faţă de 14,24 miliarde de lei la începutul lui 2006.

Creşterea maximă a fost înregistrată de acţiunile tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti. Valoarea acestora aproape s-a dublat, de la două miliarde la 3,92 miliarde de lei. Rezultatul global a fost tras în jos de o majorarea cu numai 3,1% a titlurilor netranzacţionate, anunţă Cotidianul. Bilanţul final al societăţii arată că FP a înregistrat un profit net de 72,15 milioane de lei, din care acţionarii urmează să primească dividende.

Fondul Proprietatea a fost înfiinţat în vederea despăgubirii persoanelor ale căror bunuri imobiliare au fost confiscate sub regimul comunist. Deşi se estimează că peste 100.000 de persoane sunt îndreptăţite la primirea acestor compensaţii, până acum, cele trei instituţii implicate în proces, şi anume comisiile judeţene de despăgubire, Autoritatea Naţionala pentru Restituirea Proprietăţilor şi Fondul Proprietatea, au reuşit eliberarea de acţiuni FP doar la 3.457 de persoane. Acestea deţin doar 3,45% din capitalul social al FP, diferenţa revenind statului, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close