Antena 3 CNN Actualitate Formularul E 112 a salvat viaţa unei femei bolnave de cancer

Formularul E 112 a salvat viaţa unei femei bolnave de cancer

Formularul E 112 a salvat viaţa unei femei bolnave de cancer
02 Apr 2008   •   20:33

Formularul E 112 i-a salvat viaţa. O femeie bolnavă de cancer, căreia în România nu i s-a dat nici o şansă, s-a întors acasă sănătoasă. Medicii din Viena nu i-au salvat doar braţul, ci şi viaţa. În urmă cu doar patru luni, femeia era răpusă de cancer, dar mai ales de durerea că nu-şi va mai putea creşte fiica. La 28 de ani, medicii români i-au spus că e pe moarte. A alergat un an între spitale şi clinici. La Târgu-Mureş, ea a fost tratată pentru reumatism.

Abia la Spitalul Elias din Bucureşti a aflat că are o tumoră malignă la braţ, care înaintează de-a lungul osului. Aşa a început cursa pentru viaţă. Cu ajutorul Antenei 1 Deva şi a conducerii Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Mirela a obţinut celebrul formular E112. Aşa a ajuns la Viena.

Mirela Băicoană a stat în clinica din Viena 75 de zile. Ziua de spitalizare a costat 700 de euro, bani plătiţi de stat prin programul E112. „Acum e bine şi o să fie şi mai bine. Sunt fericită! Cea mai fericită! Văd viaţa cu totul altfel!”, povesteşte tânăra mămică.

Mai urmează o operaţie la Viena. Apoi, timp de doi ani, va trebui să meargă periodic la control. Medicii i-au spus că într-un an îşi va putea folosi bine braţul. Acelaşi braţ care în România o condamnase la moarte.

Observator

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close