Antena 3 CNN Actualitate Forumul condus de Klaus Iohannis, în instanță. Radu Golban: Vreau ca statul să primească ce i se cuvine

Forumul condus de Klaus Iohannis, în instanță. Radu Golban: Vreau ca statul să primească ce i se cuvine

Forumul condus de Klaus Iohannis, în instanță. Radu Golban: Vreau ca statul să primească ce i se cuvine
08 Oct 2018   •   15:33

Politologul şi analistul Radu Golban deschide un proces pentru desfiinţarea Forumului Democrat al Germanilor din România, unde preşedinte a fost Klaus Iohannis, în perioada în care era primar la Sibiu.

Golban atrage atenţia că Forumului Democrat al Germanilor din România are calitatea de succesor în drepturi al Grupului Etnic German, desfiinţat în 1947 prin Convenţia de Armistiţiu, atunci când s-a decis şi judecarea și condamnarea liderilor săi și confiscarea patrimonului.

Astfel, Grupul Etnic German nu lăsa succesori, iar reînființarea sa era interzisă. Totuşi a fost reînfiinţat şi a depus peste 136 cereri de retrocedare a unor imobile, între care unele aflate în circuitul public.

”Pentru minoritatea germană din România nu ar avea nicio consecință. A doua zi s-ar înființa o nouă organizație, în ghilimele curată. Scaunul domnului președinte s-a cam clătinat, pentru că în calitate de președinte al acestui Forum a realizat succesiunea. Neavând nicio ambiție politică, pe mine mă interesează ca statul să primească ceea ce i se cuvine. Se vehicula o sumă de 10-12 miliarde de euro, pe care România ar fi urmat să le dea minorităților și cultelor. Am făcut solicitări pentru a mi se comunica sumele exacte, dar nici până astăzi nu am primit răspuns” a spus Radu Golban la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close