Antena 3 CNN Actualitate Fost expert DNA, despre presiunile făcute în dosarul Voiculescu: „Dacă suntem o națiune de nebuni, acceptăm acest lucru”

Fost expert DNA, despre presiunile făcute în dosarul Voiculescu: „Dacă suntem o națiune de nebuni, acceptăm acest lucru”

Fost expert DNA, despre presiunile făcute în dosarul Voiculescu: „Dacă suntem o națiune de nebuni, acceptăm acest lucru”
21 Oct 2018   •   23:07

Dumitru Gheorghiu, fost expert DNA, a făcut precizări la „Sinteza Zilei” legat dosarul în care este acuzat Dan Voiculescu. 

„Aurelia a făcut un prim raport. Ea era sub presiune pentru că avea multe lucruri de verificat în vremea respectivă. Cred că asupra sărmanei mele colege s-au făcut presiuni uriașe. Și-au dat seama că abordarea despre care vorbeam este greșită și atunci cineva le-a sugerat să apeleze la un expert evaluator. Mihai Papasteri era un preferat din 140 de evaluatori de domnul Țuluș. Părerea mea e că el scria cifra pe care o dorea DNA. E o afirmație curajoasă, dar cred că adevărul iese întotdeauna la iveală.

Deci, în cazul Voiculescu este desemnat domnul Papasteri, care din cele trei metode de evaluare scrie negru pe alb că nu are comparabile de terenuri sau clădiri din perimetrul ICA care să se fi vândut cu un anumit preț. Ok, stabilește 60 de milioane și trebuie să fim o națiune de nebuni ca să acceptăm că prima evaluare a fost cu prejudiciu de un milion, apoi a fost cu prejudiciu de 6 milioane și a treia de zece ori mai mult. Dacă suntem o națiune de nebuni, acceptăm acest lucru. Am spus despre domnul Voiculescu că nu-l apreciez, dar una-i una, alta-i alta. Aici e vorba despre lege și despre cum s-a aplicat în regimul Băsescu. Am spus că nu are comparabile și bagă alte comparabile care i-ar fi fost furnizate de terți. DNA îl pune sub acuzare. Deci în cazul Voiculescu e bine fără comparabile și în celălalt caz este infractor. Care e modul de gândire aici? E un caz clar în care eu cred că dacă avocații domnului Voiculescu scriu documentar despre chestia sta la CEDO și nu numai, se va cere revizuirea. Cazul ICA ar putea fi o lecție în facultățile de drept”, a spus Dumitru Gheorghiu. 

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close