Dezvăluiri-bombă făcute de un fost pompier de la ISU Dolj. Cum funcționează instituția cu 101 de angajaţi rude între ei: „La intervenţie merg proştii“

15 Ian 2020   •   11:04
Dezvăluiri-bombă făcute de un fost pompier de la ISU Dolj. Cum funcționează instituția cu 101 de angajaţi rude între ei: „La intervenţie merg proştii“

Marcel Vela a trimis Corpul de Control la Craiova în cursul zilei de marţi, 14 ianuarie, pentru a verifica modul în care şi-au angajat comandaţii de la ISU Dolj copiii, fraţii, verii sau nepoţii. Un fost pompier a explicat cum a început totul, dar şi cum s-au făcut la Craiova restructurările în 2011.

Claudiu Ciucă a lucrat ca subofiţer în cadrul ISU Dolj în perioada 2006 - 2011. "Eu am dat concurs, am luat şi am intrat în sistem. Nu a fost bine, că nu aveam pile şi s-a văzut în 2011 când s-au făcut restructurările. M-au dat afară fără să am cea mai mică abatere", povesteşte după 9 ani fostul pompier Ciucă.

"Sunt foarte mulţi care nu vor să vorbească pentru că le este ruşine, le este teamă, le este greu să vorbească, dar şi ei ştiu sistemul şi ştiu cum au plecat. Pentru că aşa e sistemul: nu ai pile, pleci. În ţara românească aşa se întâmplă: nu ai pilă, eşti dat la o parte. Nu contează ce faci, dacă te comporţi frumos, dacă faci cinste uniformei pe care ai purtat-o. Contează că a rămas X, Y, care e tata, copilul, vărul, care e nepotul, finul, naşul…Ei au rămas” , a spus Claudiu Ciucă.

ISU Dolj are 774 de angajaţi, iar 101 sunt rude între ele: 18 ofiţeri (9 cu funcţii de conducere) şi 83 subofiţeri (4 cu funcţii de conducere).

Continuarea pe adevarul.ro.

Parteneri
x close