Antena 3 CNN Actualitate Fostul șef PSD Iași cere retragerea distincţiilor oferite fondatorului agenției de modeling care făcea trafic de persoane

Fostul șef PSD Iași cere retragerea distincţiilor oferite fondatorului agenției de modeling care făcea trafic de persoane

Fostul șef al PSD Iași, Viorel Blăjuţ, cere ca Primăria Municipiului Iași să retragă toate distincțiile oferite lui Morel Bolea, fondatorul agenției de modeling care făcea trafic de persoane.

Fostul șef PSD Iași cere retragerea distincţiilor oferite fondatorului agenției de modeling care făcea trafic de persoane
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    14 Noi 2022   •   14:05

Mai mult decât atât, fostul șef al PSD Iași cere ca banii oferiţi de municipalitate pentru diversele acţiuni ale asociaţiei Kasta Morrely să fie recuperaţi prin intermediul Curţii de Conturi.

”Excelenţa Sa Morel Bolea, ajuns pe culmile gloriei cu ajutorul primarului Chirica, tocmai a fost contra-certificat de DIICOT ca fiind un „peşte” nemilos, care prezenta minore înaltei societăţi ieşene. Noroc că a fost aruncat în închisoare, fiindcă şi anul acesta primarul nostru l-ar fi premiat, aşa ca între penali.

Nu ştim ce servicii a prestat municipalităţii acest proxenet, însă cert este că, având aceste titluri onorifice oferite cu atâta largheţe de primarul Iaşului, traficantul de persoane şi-a desăvârşit activitatea infracţională, convingând mai uşor bietele fete că este o persoană „influentă” şi aflată deasupra legii, adică de neatins.

Te apucă greaţa când te gândeşti că acest individ murdar şi penal se mângâia pe burtă cu Mihai Chirica în Palatul Roznovanu şi că a fost finanţat cu bani publici din bugetul local.

Îl rog pe colegul meu, Bogdan Cruceanu, şeful consilierilor PSD din Consiliul Local Iaşi, să ceară urgent retragerea tuturor titlurilor şi distincţiilor conferite acestui infractor în numele Iaşului şi să ceară Curţii de Conturi recuperarea banilor oferiţi asociaţiilor acestuia, Kasta Morrely şi Eurodemos, care sunt centre de tortură şi abuzuri sexuale, nu ONG-uri aflate în slujba comunităţii.

Eu trag nădejdea că „marele” Chirica îl va urma pe prietenul său Morel acolo unde-i este locul, fiindcă nu trece o lună fără ca mizeriile acestui primar cercetat penal să nu păteze imaginea Iaşului, iar şi iar.

Nu-i mai cer demisia din funcţia de primar, fiindcă nu şi-o va da! Individul are altă misiune, decât prosperitatea Iaşului, aceea de a-şi ajuta prietenii care frizează penalul (alţii decât Morel „Peştele” Bolea) să constituie un grup infracţional organizat, conectat la banii din bugetul Iaşului. Mâine o să ne trezim că şi traficanţii de droguri vor deveni ambasadorii Iaşului”, a declarat Viorel Blăjuţ.

Instituții-cheie ale statului, partenere cu agenția de modeling care făcea trafic de persoane

Informaţii revoltătoare în cazul agenţiei de modele în care au descins şi procurorii după 22 de ani. Mulţi ani de zile, unul dintre ONG-urile patronate de Morel Bolea a avut protocoale chiar cu instituţia supremă care spune că se luptă cu traficul de carne vie în România.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane ar fi reziliat însă ultima colaborare în 2014, pentru că ar fi existat la acea vreme un dosar penal la poliţie.

Întâmplător sau nu, aceeaşi poliţie a girat, tot prin astfel de parteneriate activitatea ONG-urilor. Poliţia Iaşi. Iar Morel Bolea apărea în emisiuni TV vorbind despre traficul de persoane.

”Legea antitraficului este foarte clară la articolul 12. Traficul are la bază un proces de înşelăciune”, asta spunea Morel Bolea, în urmă cu 9 ani, într-un platou de televiziune.

El vorbea despre traficul de carne vie, despre cum unul dintre ONG-urile sale se implică activ în combaterea acestui fenomen. Aşa şi era.

Unul dintre ONG-urile sale, percheziţionate în urmă cu două zile de DIICOT, era partener în diverse acţiuni la acea vreme cu o instituţie-etalon: Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane. Fix în perioada în care procurorii antimafia spun acum că s-ar fi comis faptele: 2000-2016.

Girat de la cel mai înalt nivel, Morel Bolea explica atunci cu ce este diferită agenţia sa de modelling, ce prestigiu are şi ce se poate întâmpla în alte agenţii care erau paravan pentru prostituţia de lux.

Mărturia tulburătoare a unei fete care a scăpat din capcana abuzatorului de la Iaşi | Coşmarul de la Agenţia de modele

O fostă membră a organizației lui Morel Bolea a făcut mărturii tulburătoare despre abuzurile și umilințele la care a fost supusă, în timp ce ea era încă minoră.

Morel Bolea, ieşeanul care ar fi abuzat mai multe copile şi acuzat de trafic de minori, a fost arestat.

Până acum, 5 tinere au depus plângere împotriva lui. Însă, spun surse din rândul anchetei, numărul victimelor este cel puţin de ordinul zecilor.

O fostă membră a organizaţiei a povestit în exclusivitate pentru Antena3 CNN cum a fost violată, abuzată şi umilită de Morel Bolea. Avea 15 ani.

”Identitatea mea era spulberată. Nu mai ştiam ce eram. Nu mai puteam să mă uit în oglindă. Mă uram pe deplin pentru ceea ce făcusem. Mă uitam la bărbaţi cu o frică incredibilă, cu o ură incredibilă. Voiam să mă sinucid”, povestește îndurerată victima.

O să-i spunem Maria. Vorbeşte deschis despre tot ce a îndurat un an în Kasta Morelly. Ştie că e una dintre victimele cărora Morel Bolea le-a spălat creierul în ultimii 22 de ani.

Îşi ascunde chipul, identitatea, pentru că, deşi a fost reţinut, tot nu-i vine să creadă că cineva a pus stop abuzurilor din spatele podiumului.

A ajuns la Kasta Morelly în 2006, când avea 15 ani. Provenea dintr-o familie extrem de săracă şi i se promisese o viaţă de lux în lumina reflectoarelor.

După 3 luni, mirajul a început să dispară şi să se transforme într-un film de groază.

”După ce am făcut şedinţa fotografică au început mângâierile. A început să mă mângâie pe fund, pe picioare, să mă îmbrăţişeze, să mă atingă”, a spus Maria.

Acelaşi Morel le se spunea că nu trebuie să aibă relaţii cu băieţi, că ele au nevoie de un bărbat cu experienţă. Că cei fără experienţă distrug corpul unei femei.

×
Subiecte în articol: Morel Bolea PSD Iași
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close