Antena 3 Actualitate Foştii miniştri Chiuariu şi Muşetescu, audiaţi la DNA

Foştii miniştri Chiuariu şi Muşetescu, audiaţi la DNA

15 Feb 2008   •   10:19
Foştii miniştri Chiuariu şi Muşetescu, audiaţi la DNA

Foşti demnitari la DNA. Fostul ministru al privatizării şi preşedinte al AVAS Ovidiu Muşetescu s-a prezentat, vineri, pentru a doua oară în această săptămână, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în legătură cu privatizarea Nitramonia Făgăraş. Muşetescu a susţinut marţi că nu are calitate de învinuit în vreo cauză pe care o intrumentează procurorii anticorupţie, dar că a venit la DNA la cererea unui procuror, care îl "convocase" telefonic.

Nitramonia a revenit în portofoliul AVAS la începutul anului 2005, după ce firma americană Fletcher Group, fostul acţionar majoritar, a încălcat clauzele contractuale privind investiţiile de mediu şi aportul de capital social.

Ulterior, compania a fost divizată în cinci societăţi pe care AVAS a încercat să le privatizeze, însă toate încercările instituţiei au eşuat. Cele cinci societăţi situate pe platforma industrială Nitramonia sunt Nitrofertilizer, cu activitate principală fabricarea îngrăşămintelor şi produselor azotoase; Nitroexplosives - producerea explozivilor; Nitroservice - construcţii inginereşti; Nitrocontrol - tratarea apelor uzate; Nitrotrans - transporturi pe calea ferată.

Fostul ministru al Justiţie Tudor Chiuariu s-a prezentat, vineri, la DNA, pentru a fi audiat în privinţa modului în care s-a semnat o hotărâre de Guvern privind un teren al Poştei Române.

Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, susţinea anul trecut că dosarul de la DNA se referă la legalitatea unor achiziţii publice realizate de Compania Naţională Poşta Română, neavând legătură cu ordonanţa privind intrarea unui teren în administrarea companiei.

În cadrul acestui dosar, în cursul lunii aprilie 2007, ca urmare a unei ştiri legată de asocierea Poştei Române cu două societăţi comerciale pe acţiuni, procurorii au extins verificările cu privire la modul în care, imobilul situat în Bucureşti, Calea Victoriei 133-135, proprietate publică a statului, a fost constituit de către Compania Naţională Poşta Română ca aport la capitalul social al unei firme private, SC Imopost Developments SA.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close