Antena 3 CNN Actualitate Fostul campion național la atletism Adrian Gagea a murit la 78 de ani

Fostul campion național la atletism Adrian Gagea a murit la 78 de ani

Profesorul universitar Adrian Gagea, fost campion național la aruncarea greutății și membru emerit de onoare al Federatiei Internaționale a Sportului Universitar (FISU), a decedat în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 78 de ani, a anunțat, pe Facebook, președintele Institutului Sportiv Român, Adrian Socaciu.

Fostul campion național la atletism Adrian Gagea a murit la 78 de ani
Sursa foto: Facebook/ Socaciu Adrian
06 Mai 2020   •   19:56

"Ieri noapte, mentorul meu, profesorul Adrian Gagea, și-a dat ultima suflare. Este o pierdere ce nu poate fi descrisă în cuvinte și care lasă un gol imens sportului romanesc și cercetării universitare. Toți cei care l-au cunoscut știu că domnul profesor și-a dedicat întreaga viață sportului, unde, cu pasiune, pricepere și viziune, a reușit să-i ofere și un sens științific, domeniu atât de necesar dezvoltării", a scris Adrian Socaciu.

Adrian Gagea, care pe 2 iunie ar fi implinit 79 de ani, a fost profesor universitar de biomecanica la Catedra de Discipline Medicale, Facultatea de Kinetoterapie, Universitatea de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti si conducator de studii doctorale la 83 de doctoranzi.

A fost cercetator stiintific gr. I si director la Centrul de Cercetari Interdisciplinare "Alexandru Partheniu" al UNEFS, publicand peste o suta de lucrari stiintifice si 16 carti stiintifice sau manuale. A brevetat in colaborare 9 inventii de electrofiziologie si biomecanica.

Gagea a fost de 18 ori campion national la atletism in proba de aruncare a greutatii (dintre care de 11 ori pe teren acoperit) si a detinut mai multe recorduri nationale.

A fost ales auditor al FISU in sase legislaturi consecutive a patru ani fiecare (1991-2015), a participat la 26 de Universiade si a fost presedinte la 14 Campionate Mondiale Universitare, potrivit Ziare.com.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close