Antena 3 CNN Actualitate Fostul director al DSP Arad câştigă stând acasă, în concediu medical, mai mult decât directorul actual

Fostul director al DSP Arad câştigă stând acasă, în concediu medical, mai mult decât directorul actual

Fostul director al DSP Arad câştigă stând acasă, în concediu medical, mai mult decât directorul actual
Sursa foto: gabriela tarle
16 Iul 2009   •   18:52

Cum e să stai acasă şi să câştigi chiar mai mult decât cei care merg zilnic la serviciu, pe aceeaşi funcţie? A reuşit fostul director al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Gabriela Ţârle, printr-o formulă ingenioasă. Într-o lună a ajuns să câştige 76.000 de lei. Ţârle a fost demisă până la urmă de Ministrul Sănătăţii, dar nu din cauza veniturilor sale, ci pentru că apela servicii cu suprataxă de pe telefonul de serviciu. A intrat ulterior în concediu medical cu un venit exorbitant, în timp ce direcţia pe care o conducea mai are bani pentru plata angajaţilor doar până la 1 septembire.

Fostul directorul al Direcţiei de Sănătate Publică din Arad, Gabriela Ţârle a primit luni de zile, stând acasă, aproape dublul salariului pe care îl lua actualul şef al instituţiei. Explicaiţa e simplă: avusese un venit uriaş până la momentul în care a intrat în concediul medical. Deşi a pornit de la un venit de bază de 1.900 de lei şi-a adăugat indemnizaţia de conducere, sporul de vechime, salariul de merit, prima lunară de 30 milioane de lei vechi şi plata unor ore suplimentare. A ajuns astfel la 11.000 de lei. În plus, în luna martie 2009, veniturile i-au crescut considerabil, în urma unor sporuri câştigate în instanţă. Cu un salariu atât de mare, a primit mai bine de jumătate din totalul de bani câstigati de funcţionarii publici în procesul intentat Direcţiei de Sanatate publică din Arad. Mai exact 760 milioane de lei vechi. Această sumă a trezit suspiciuni noii conduceri a direcţiei.

Gabriela Ţârle susţine că după ce a fost demisă a intrat în concediu de odihnă pe anul trecut şi pe anul acesta şi abia după aceea în concediul medical. Afirmă însă că nu a fost singura care a primit astfel de sume compensatorii şi spune că nu a fost ea cea care a primit cei mai mulţi bani.

După ce a făcut plăţi atât de mari, Direcţia de sănătate publică Arad mai are bani a-şi plăti angajaţii doar pâna la 1 septembrie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: concediu medical
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close