Antena 3 CNN Actualitate Fostul director Termoelectrica, Ioan Ungureanu, reţinut de DNA

Fostul director Termoelectrica, Ioan Ungureanu, reţinut de DNA

Fostul director Termoelectrica, Ioan Ungureanu, reţinut de DNA
Sursa foto: Foto: mediafax.ro
01 Mar 2011   •   19:33

Fostul director general al Termoelectrica, Ioan Ungureanu, a fost reţinut de DNA. Ungureanu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Alături de acesta au mai fost reţinuţi un executor judecătoresc şi doi avocaţi. Ioan Ungureanua  fost director Termoelectrica între septembrie 2007 şi februarie 2009, când a fost demis de Adriean Videanu.

 
Procurorii anticorupţie i-au reţinut marţi pe Ioan Ungureanu, pe executorul judecătoresc Dragoş Paul Rocoşanu şi pe avocaţii Ovidiu Benone Voicu şi Ioan Daniel Ionaş, ultimul fiind stagiar, potrivit unui comunicat transmis de DNA.
Ioan Ungureanu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă s-au obţinut avantaje patrimoniale pentru sine sau altul, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Rocoşanu este acuzat de înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Avocatul Voicu este acuzat de înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

În acelaşi timp, Ionaş este învinuit pentru înşelăciune, fals în declaraţii, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea, in formă continuată.

 

 

×
Subiecte în articol: DNA
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close