Antena 3 CNN Actualitate Fostul secretar de stat Ioan Andreica şi preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, audiaţi la DNA într-un dosar de corupţie

Fostul secretar de stat Ioan Andreica şi preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, audiaţi la DNA într-un dosar de corupţie

Fostul secretar de stat Ioan Andreica şi preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, audiaţi la DNA într-un dosar de corupţie
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Mar 2012   •   17:32

Fostul secretar de stat Ioan Andreica, preşedintele şi vicepreşedintele CJ Bistriţa, Liviu Rusu, respectiv Luca Iancu, au fost „ridicaţi“, vineri, urmând a fi audiaţi la Direcţia Naţională Anticorupţi în dosarul în care sunt cercetaţi pentru corupţie şi deturnare de fonduri, până la acest moment nefiind reţineri.

În total au fost emise mandate de aducere pentru 7 persoane.

Biroul de presă al instituţiei a confirmat, pentru Mediafax, că există o acţiune în derulare a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Structura Centrală la Bistriţa, fără a oferi alte detalii.
   
În iunie 2011, fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Ioan Andreica a fost audiat la DNA în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa, Liviu Rusu şi vicepreşedintele CJ Bistriţa, Luca Iancu, sunt anchetaţi pentru deturnare de fonduri.

Andreica declara atunci că se simte nevinovat, că procurorii anticorupţie nu ar avea probe împotriva lui şi că el nu putea semna contractele "fără ca ministrul să ştie", nefăcând nominalizări.

În 2 iunie 2011, DNA a făcut percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, sigilând birourile lui Liviu Rusu şi al lui Luca Iancu, ambii membri PDL, la locuinţa din Bistriţa a fostului secretar de stat în MDRT Ioan Andreica, precum şi la sediul Euroland SA, la care sunt acţionari acesta şi soţia secretarului general al PDL, Ioan Oltean.
   
"Soţia lui Ioan Oltean e acţionar la firmă, dar, din câte ştiu, a anunţat că vrea să-şi vândă acţiunile", spunea atunci Ioan Andreica.



×
Subiecte în articol: procurorii DNA DNA audieri
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close