Antena 3 CNN Actualitate Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Oct 2012   •   15:17

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar rămâne cu interdicţia de a păsări ţara, după ce instanţa supremă a admis, vineri, contestaţia procurorilor la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care dispusese ridicarea măsurii preventive, informează Mediafax.
   
Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis recursul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au casat decizia Curţii de Apel Bucureşti şi, în rejudecarea cauzei, au dispus prelungirea cu 30 de zile a măsurii interdicţiei de a părăsi ţara dispusă în cazul lui Sorin Blejnar.
   
Curtea de Apel Bucureşti dispusese, în 10 octombrie, ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara stabilită de procurorii DNA în cazul lui Sorin Blejnar, în dosarul în care este cercetat, alături de Codruţ Marta şi Viorel Comăniţă, pentru că ar fi sprijinit un grup acuzat de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.
   
Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a arătat în faţa instanţei că există indicii temeinice că Sorin Blejnar a săvârşit fapte de natură penală, respectiv că a sprijinit o grupare care s-a ocupat cu evaziunea fiscală, iar prejudiciul în acest caz este de aproximativ 16 milioane de euro. El a precizat că aceste aspecte rezultă din interceptări, care au arătat că au existat discuţii directe, "nemijlocite", între Sorin Blejnar şi restul inculpaţilor din dosar.
   
Potrivit procurorului, "în mod surprinzător", Curtea de Apel Bucureşti a reţinut, de această dată, că din cele 16.000 de file ale dosarului de urmărire penală nu rezultă că ar exista vreo probă în ceea ce-l priveşte pe Blejnar.
   
Procurorul a mai spus că în acest dosar există persoane care se sustrag urmăririi penale, acesta fiind un motiv în plus pentru care ar trebui menţinută interdicţia în cazul fostului şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
   
Avocatul lui Blejnar, Ovidiu Buduşan, a spus că instanţa Curţii de Apel Bucureşti a făcut o analiză riguroasă a tuturor probelor din dosarul de urmărire, în sensul că a evaluat toate declaraţiile date în cauză şi nu a găsit referiri la Sorin Blejnar.
   
În 3 octombrie, procurorul DNA care instrumentează dosarul fostului şef al ANAF a emis o ordonanţă prin care a prelungit cu 30 de zile măsura prin care lui Blejnar i-a fost interzis să părăsească ţara.
   
Procurorii DNA îl acuză pe fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Sorin Blejnar că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist, vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.
   
Sorin Blejnar este judecat, alături de fostul său şef de cabinet Codruţ Marta, şi într-un alt dosar, fiind acuzat de procurorii DIICOT Braşov pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.
   

×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar DNA
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close