Antena 3 CNN Actualitate Fostul şef al Parchetului Judecătoriei Galaţi şi soţia sa, judecaţi pentru fals în declaraţiile de avere

Fostul şef al Parchetului Judecătoriei Galaţi şi soţia sa, judecaţi pentru fals în declaraţiile de avere

Fostul şef al Parchetului Judecătoriei Galaţi şi soţia sa, judecaţi pentru fals în declaraţiile de avere
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Apr 2012   •   15:59

Fostul şef al Parchetului Judecătoriei Galaţi şi soţia sa, ofiţer la punctul de frontieră al Aeroportului Bacău, au fost trimişi în judecată pentru fals în declaraţiile de avere, informează Mediafax.

Cei doi sunt acuzaţi că nu şi-au trecut în declaraţiile de avere două apartamente şi au ascuns provenienţa sumei de 138.000 de lei, primită cu titlu de mită.
   
Costache Roşca, fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, este în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, şi delegat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele.
       
În cursul anului 2008, Costache Roşca, în calitate de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, a pretins şi primit cu titlu de mită de la un denunţător suma de 138.000 de lei promiţăndu-i că îl va ajuta cu soluţionarea unui dosar penal aflat în supravegherea unităţii de parchet pe care o conducea.
   
Suma de 138.000 lei a fost primită cu ocazia vânzării unui apartament situat în municipiul Galaţi, în plus faţă de preţul real al vânzării care era de 162.000 lei.

Acest apartament fusese cumpărat de inculpaţii Costache şi Gabriela Caloenescu Roşca, în 25 martie 2008, de la Primăria municipiului Galaţi.

Pentru a putea achiziţiona acest imobil, în aceeaşi zi, cei doi inculpaţi au dat o declaraţie notarială în care au afirmat în mod nereal că nu au şi nu au avut niciodată în proprietate o locuinţă, deşi cei doi soţi deţineau împreună două apartamente în municipiul Râmnicu Sărat, judeţul Buzău.
           
Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism de teren aparţinând inculpatului Costache Roşca.
   
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Galaţi.

×
Subiecte în articol: Galați
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close