Antena 3 CNN Actualitate Fraudă de 100.000 de euro pe internet, descoperită la Cluj

Fraudă de 100.000 de euro pe internet, descoperită la Cluj

Fraudă de 100.000 de euro pe internet, descoperită la Cluj
16 Mai 2008   •   15:11

Un român de 25 de ani a câştigat peste 100.000 de euro, în doi ani, din fraude pe internet. Tânărul era specializat în înselaciuni pe E-BAY şi pe site-uri de vânzări auto. El este în prezent în arestul poliţiei din Cluj şi riscă până la 12 ani de închisoare.

Tânărul arestat la Cluj este din Craiova şi acţiona cu ajutorul mamei sale, a prietenei şi a unui văr din Piteşti. O reţea de mică anvergură, care a provocat pagube de sute de mii de euro. Întreaga afacere ilegală a fost descoperită de poliţiştii şi procurorii clujeni, care au făcut mai multe descinderi în Pitesti şi Bucuresti, unde locuiau suspecţii.

Poliţiştii au descoperit că cei patru foloseau ca paravan o firmă din Cluj, care nu avea nicio legatură cu infractorii şi cu vânzarea maşinilor. Tânărul convingea cetăţeni spanioli că le poate oferi preferenţial autoturisme de lux, dar aceştia trebuiau să-şi rezerve maşina şi să achite un avans substanţial. Poliţiştii au găsit la descinderi sume importante de bani.

Tănărul de 25 de ani considerat capul reţelei, prietena şi vărul său au fost arestaţi preventiv. Mama tânărului a primit interdicţia de a părăsi ţara. Ea a fost cea care a deschis două conturi în Bucuresti cu o carte de identitate falsă şi ridica avansurile despuse de spanioli.

Cei 4 sunt acuzati de înşelăciune şi introducere de date false în sisteme informatice în scopul înşelăciunii şi riscă până la 12 ani de închisoare.

Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close