Antena 3 CNN Actualitate Frauda de la BRD Craiova. A fost arestat al şaselea învinuit în dosar

Frauda de la BRD Craiova. A fost arestat al şaselea învinuit în dosar

Frauda de la BRD Craiova. A
fost arestat al şaselea învinuit în dosar
26 Feb 2008   •   15:19

Magistraţii Tribunalului Timiş au emis marţi dimineaţă un mandat de arestare pentru 29 de zile pentru cel de-al şaselea învinuit în dosarul BRD Craiova. Jahani Farid a fost reţinut luni de ofiţerii craioveni de la Crimă Organizată, iar apoi a fost transferat în stare de arest la DIICOT Timişoara, unde au avut loc audierile. Ofiţerii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT susţin că acesta ar fi pus la cale transferul celor peste 2 milioane de euro din contul BRD Craiova în conturile unor persoane private.

Avocatul lui Jahani Farid susţine că acesta nu este vinovat şi a făcut recurs. În acest dosar au fost reţinute până în prezent cinci persoane.

Furtul celor peste 2 milioane de euro a fost descoperit la începutul lunii februarie, de sistemul informatic al băncii. La două ore după ce banii fuseseră transferaţi în alte conturi, cinci dintre infractori au fost prinşi.

Scandalul de la BRD Craiova vine după ce, în ianuarie, la banca mamă Societe Generale a avut loc o fraudă care a provocat băncii pierderi de aproape 5 miliarde de euro. În spatele afacerii s-a aflat atunci tot un angajat al instituţiei bancare, un trader care a făcut mai multe tranzacţii ilegale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close