Antena 3 CNN Actualitate Frigul închide şcolile. Un liceu din Harghita şi-a suspendat cursurile din cauza temperaturilor scăzute

Frigul închide şcolile. Un liceu din Harghita şi-a suspendat cursurile din cauza temperaturilor scăzute

Frigul închide şcolile. Un liceu din Harghita şi-a suspendat cursurile din cauza temperaturilor scăzute
Sursa foto: Foto: flickr.com
de N.B.    |    18 Oct 2011   •   12:17

Cursurile unui liceu din localitatea Bălan, judeţul Harghita, au fost suspendate, marţi, din cauza frigului din clase, după ce alimentarea cu gaz a fost sistată în urma datoriilor mari acumulate, informează Agerpres.

Conducerea Grupului şcolar "Liviu Rebreanu" a decis suspendarea orelor de curs din cauza frigului din sălile de clasă. Săptămâna trecută, durata cursurilor a fost redusă la 35 de minute.

Cei 300 de elevi au fost îîntrebaţi dacă doresc să mai vină la cursuri, în condiţiile în care în clase temperatura este de 8 grade Celsius, iar la ateliere de doar 4 grade. Cei mai mulţi dintre dintre ei au spus că nu pot învăţa în asemenea condiţii.

Inspectorul şcolar general Ferencz Salamon Alpar a declarat că a aprobat măsura luată de conducerea liceului şi îşi va da acordul şi pentru încetarea cursurilor la şcolile generale dacă se va ajunge la aceeaşi situaţie. Inspectoratul face eforturi pentru alocarea de fonduri pentru plata datoriilor, a adăugat acesta.

Primarul oraşului Bălan, Mihai Mereş, a afirmat că, în cursul zilei de miercuri, se vor întrerupe cursurile şi la Şcoala generală nr. 1, în vreme ce la Şcoala generală 'Geo Bogza' orele sunt reduse la 35 de minute şi se ţin în schimburi, în patru clase încălzite de calorifere electrice puse la dispoziţie de părinţi.

×
Subiecte în articol: liceu temperaturi scazute
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close