Antena 3 CNN Actualitate Fum într-un salon la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti. Pacienţii de la ATI, evacuaţi

Fum într-un salon la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti. Pacienţii de la ATI, evacuaţi

Mai mulţi pacienţi de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului Sfântul Pantelimon au fost evacuaţi, în această seară, după ce într-un salon a ieşit fum.

Fum într-un salon la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti. Pacienţii de la ATI, evacuaţi
Sursa foto: Spitalul Sfântul Pantelimon
de Alin Tarnovschi    |    31 Ian 2021   •   21:12

Potrivit primelor informaţii obţinute de Antena 3, patru pacienţi au fost evacuaţi, după ce un neon s-ar fi ars şi ar fi emanat fum într-un salon. În acel salon ar fi fost internaţi chiar pacienţi transferaţi de la Institutul Matei Balş, după incendiul tragic de vineri, 29 ianuarie 2021, însă informaţia nu a fost confirmată de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a confirmat pentru reporterii Antena 3 incidentul de la spitalul Sfântul Pantelimon şi a explicat că situaţia este sub control. De asemenea, ministrul a declarat că nicio persoană nu a fost rănită.

"La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20.15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, cei doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului", se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au explicat că nu a fost primit un apel de urgenţă la 112.

Surse din cadrul spitalului au explicat că pacienţii au fost evacuaţi ca o măsură de siguranţă din cauza fumului emanat de neonul care s-a ars, însă nu a exista un incendiu.

Mai mult, la scurt timp, pacienţii s-au întors înapoi în salon.

Incidentul de la spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti vine la numai două zile de la incendiul tragic de la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Cinci oameni au murit în urma incendiului, iar alţi doi pacienţi şi-au pierdut viaţa în următoarele două zile. Astfel, bilanţul incendiului este în prezent de şapte morţi.

Toate victimele incendiului de la Institutul Matei Balş erau bolnave de COVID-19.

×
Subiecte în articol: Spitalul Sfântul Pantelimon
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close