Antena 3 CNN Actualitate Fundaţia Estuar: În România se sinucid anual peste 3000 de persoane

Fundaţia Estuar: În România se sinucid anual peste 3000 de persoane

Fundaţia Estuar: În România se sinucid anual peste 3000 de persoane
09 Oct 2008   •   21:25

Peste 3.000 de români se sinucid anual, în 9 cazuri din 10 factorul determinant fiind o boală mintală, potrivit unui comunicat de presă făcut public, joi, de preşedintele Fundaţiei Estuar, Dr. Cristian Andrei. Acesta a luat parte la Gala "Gesturilor de Suflet în Sănătate Mintală", organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Mintale. Potrivit acestuia, şase copii din zece pot dezvolta depresii, iar trei din 1000 de adolescenţi sunt afectaţi de schizofrenie.
Dintre cele aproximativ 400.000 de persoane care suferă de depresie în România, numai 6.176 sunt spitalizate sau instituţionalizate.
Sănătatea mintală constituie o problemă prioritară în întreaga lume. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) apreciază că în ţările în tranziţie, rata tulburărilor psihice este mult mai mare decât media celorlalte ţări, situându-se între 30% şi 35%.
Pe harta europeană a incidenţei bolilor psihice, România ocupă, conform statisticilor OMS, locul cinci. Circa 23.000 de cazuri de depresie sunt diagnosticate anual, estimându-se că 10% din români suferă de această boală.
De Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, Mihaela Rădulescu şi Dr. Cristian Andrei au premiat personalităţile publice, specialiştii şi angajatorii, pentru ?gesturile de suflet în sănătate mintală?, pe care aceştia le-au făcut faţă de persoanele cu probleme de sănătate mintală. Premiile au constat în lucrări de artă realizate pro bono de graficianul Florin Stoiciu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close