Antena 3 CNN Actualitate Funeriu declară război licenţelor vândute pe net: "Acest lucru nu e acceptabil" (VIDEO)

Funeriu declară război licenţelor vândute pe net: "Acest lucru nu e acceptabil" (VIDEO)

Funeriu declară război licenţelor vândute pe net: "Acest lucru nu e acceptabil" (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Iul 2010   •   13:03

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, se declară bucuros că organele statului îşi fac datoria şi susţine că nu este acceptabil ca pe Internet să fie vândute lucrări de licenţă. Potrivit ministrului, universităţile nu ar trebui să mai accepte astfel de lucrări.

În ultimele zile, liceele şi facultăţile au fost luate în vizor de procurorii DNA. Unii elevi din Bacău au întâmpinat probleme chiar la susţinerea examenului de bacalaureat, când conducerea unui liceu a fost arestată preventiv pentru luare de mită. Probleme au fost şi la unele universităţi. La Caransebeş, directoarea Universităţii Hyperion a primit mandat de arestare preventivă, fiind acuzată că a cerut şi primit bani de la mai mulţi studenţi pentru a interveni în favoarea lor la examenul de licenţă.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, că reacţia Ministerului la aceste incidente este că "autorităţile statului îşi fac datoria".

"Eu am anunţat la nivelul Ministerului o politică de tolerare zero faţă de acte de fraudare a bacalaureatului, am avut şi un număr verde pe această temă, iar rezutatele, spun eu, s-au văzut. Eu cred că rata de promovabilitate a bacalaureatului se datorează atât faptului că bacalaureatul din acest an este unul mai relevant, cât şi datorită eforturilor anti-fraudă  făcute la nivelul ministerelor şi a altor instituţii ale statului", a declarat Funeriu, adăugând că, la finalul anchetelor, Ministerul pe care îl conduce va da sancţiuni pe linie administrativă.

"Eu sunt foarte bucuros când văd că organele statului îşi fac datoria", a maii spus ministrul, care a ţinut să-i felicite pe elevii care au sesizat astfel de cazuri.

Daniel Funeriu a vorbit şi despre furtul intelectual pe care "Ministerul este foarte angajat să îl combată". Potrivit ministrului, universităţile nu ar trebui să mai accepte lucrări de licenţă comercializate prin intermediul Internetului.

"Dacă mergeţi pe Internet, veţi vedea foarte multe site-uri care vând lucrări de licenţă, care vând lucrări de master. Acest lucru nu este acceptabil. Şi cred că este responsabilitatea universităţilor ca acest tip de lucrări să nu fie acceptate. Deci este evidentă responsabilitatea Ministerului să declanşeze această luptă anti-fraudare, anti-fraudă intelectuală, care face foarte mult rău României", a precizat ministrul Educaţiei. 



Antena3.ro


×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close