Antena 3 CNN Actualitate Furtul de focoase: Trenul ar fi fost oprit în mod nejustificat. Mecanicii ar fi vândut ilegal combustibil

Furtul de focoase: Trenul ar fi fost oprit în mod nejustificat. Mecanicii ar fi vândut ilegal combustibil

Furtul de focoase: Trenul ar fi fost oprit în mod nejustificat. Mecanicii ar fi vândut ilegal combustibil
Sursa foto: Foto: presaonline.com
18 Iul 2011   •   11:50

Informaţii noi în cazul furtului de focoase pentru rachete. Trenul încărcat cu armament s-ar fi oprit în mod nejustificat , timp de 15 minute, în localitatea Stăneşti. După ce trenul a fost oprit, mecanicii ar fi vândut ilegal câteva zeci de litri de combustibil.

În acest timp, jandarmii care ar fi trebuit să aibă grijă de încărcatură nu s-au dat jos din tren. Se pare că, în timpul jafului, jandarmii s-ar fi uitat la televizor.

Patru lăzi cu focoase au fost furate dintr-un tren încărcat cu armament. Trenul, care venea de la Braşov, se îndrepta spre Bulgaria. Dispariţia armamentului a fost descoperită de jandarmi şi de angajaţii CFR, la graniţa cu Bulgaria.

Furtul armelor, care proveneau de la o fabrică din judeţul Braşov, a fost constatat la Giurgiu, când s-a descoperit că sigiliul vagonului în care se aflau armele a fost rupt. Paza transportului era asigurată de zece jandarmi.50 de persoane, audiate în cazul furtului focoaselor

Peste 50 de persoane au fost audiate în cazul privind dispariţia focoaselor din trenul ce urma să ajungă în Bulgaria. De asemenea, a fost declanşată urmărirea penală, urmând a se pune sub acuzare unele persoane în acest dosar, informează Mediafax.

"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind dispariţia celor patr lăzi cu dispozitive militare (focoase), procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, la data de 17 iulie 2011, începerea urmăririi penale ?in rem?, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în dauna avutului privat şi rupere de sigilii", informează, luni, Ministerul Public.

Totodată, au fost constituite echipe formate din reprezentanţi ai tuturor instituţiilor abilitate care efectuează cercetări în cauză.

Până în prezent, s-ar ridicat documente referitoare la încărcătura ce a format obiectul transportului, au fost identificate, prelevate şi ridicate urme ce se valorifică din punct de vedere criminalistic şi s-au efectuat audieri.×
Subiecte în articol: racheta furt tren gara

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Miniștrii de externe din țările NATO, la București. Măsuri de securitate la cel mai înalt nivel

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close