Antena 3 CNN Actualitate Furtuna de după caniculă a produs pagube în multe zone ale ţării

Furtuna de după caniculă a produs pagube în multe zone ale ţării

Furtuna de după caniculă a produs pagube în multe zone ale ţării
25 Iun 2008   •   09:49

Cea mai caldă zi a anului de până acum a fost urmată de furtuni violente şi ploi torenţiale. Mai multe gospodării din judeţul Harghita sunt şi la această oră izolate după ce drumul de acces a fost măturat de ape. Inundaţii s-au produs şi în mai multe oraşe din Cluj, în urma ploilor torenţiale, mai multe străzi din Dej, Gherla şi Cluj Napoca fiind acoperite de ape. A mai plouat torenţial la Râmnicu Sărat, Iaşi, Bistriţa şi Bucureşti. Meteorologii spun că şi astăzi (n.r. miercuri) ne putem aştepta la astfel de fenomene, iar temperaturile vor scădea uşor.

Furtunile şi ploile torenţiale au făcut pagube însemnate în judeţul Harghita. Mai multe case din localitatea Valea Ugra au rămas izolate după ce un pârâul Ugra a ieşit din matcă. În judeţul Cluj, mai multe străzi din Dej, Gherla şi Cluj Napoca au fost acoperite de ape în urma ploilor torenţiale. Apa acumulată în intersecţii a dat peste cap circulaţia rutieră minute bune.

Ploi torenţiale în România


În Râmnicu Sărat a plouat torenţial aproape o jumătate de oră. Suficient cât să cedeze sistemul de canalizare. Pe mai multe străzi apa a măsurat aproape 30 de centimetri. Mai multe gospodării dar şi subsolurile câtorva blocuri au fost inundate. Ploaia torenţială a fost însoţită şi de rafale puternice de vânt. Un copac a fost doborât şi a căzut peste acoperişul unei case.

Antena 3

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close