Antena 3 CNN Actualitate Furtună puternică în zona de coastă a Marii Britanii

Furtună puternică în zona de coastă a Marii Britanii

Furtună puternică în zona de coastă a Marii Britanii
10 Mar 2008   •   21:21

Zonele de coastă din sudul Marii Britanii au fost lovite luni de una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii ani. Portul Dover a fost închis, la fel mai multe drumuri şi căi ferate, şi zeci de curse aeriene au fost anulate de pe aeroporturile londoneze. Meteorologii avertizează că vremea rea va continua şi în următoarele zile. Nici Londra nu a scăpat de ploaie şi vânt puternic. Cine s-a încumetat să iasă din casă abia s-a ţinut pe picioare din cauza rafalelor puternice de vânt.

Compania aeriană British Airways a anulat mai multe zboruri de pe aeroportul Heathrow şi alte câteva de pe aeropotul Gatwick. Traficul feroviar a fost şi el afectat. Trenurile au întârzieri de zeci de minute. O autostradă de lângă Londra a fost inundată parţial, iar traficul a fost blocat. Premierul britanic Gordon Brown a cerut serviciilor de urgenţă să intensifice măsurile de securitate.

Autorităţile britanice au anunţat că furtuna va ţine până miercuri. Furtuna puternică s-a abătut şi asupra coastei franceze şi a celei olandeze. O navă cargo olandeză a eşuat pe o plajă în vestul Franţei, iar o persoană a fost dată dispărută. Pompierii francezi au intervenit pentru a salva şoferii blocaţi în maşini pe câteva şosele inundate.

Antena 3

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close