Antena 3 CNN Actualitate Furtuna tropicală Olga face ravagii în Caraibe (VIDEO)

Furtuna tropicală Olga face ravagii în Caraibe (VIDEO)

Furtuna tropicală Olga face ravagii în Caraibe <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Dec 2007   •   08:16

Cel puţin 14 oameni şi-au pierdut viaţa în Insulele Caraibe în urma unei puternice furtuni tropicale, fenomen rar în această perioadă a anului. Cele mai mari pagube s-au înregistrat în Republica Dominicană, unde al doilea oraş al ţării este sub ape. Furtuna tropicală botezată Olga a lovit în plin insula Hispaniola, împărţită între Republica Dominicană şi Haiti. În prima din aceste ţări, ploile abundente au provocat revărsarea unui râu în oraşul Santiago. Cel puţin şapte oameni şi-au pierdut viaţa, iar 30.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele ameninţate de inundaţii.

Poliţia a evacuat şi o închisoare cu câteva sute de deţinuţi. Localnicii care nu au reuşit să fugă la timp s-au refugiat pe acoperişuri sau prin copaci.

Câteva sate din împrejurimi au fost izolate de restul lumii după ce mai multe şosele au fost acoperite de ape. Zeci de oameni sunt daţi dispăruţi, iar situaţia este calificată drept "foarte gravă". Acum două luni, tot în Republica Dominicană, o altă furtună a făcut aproape 90 de victime.

Doi oameni au murit în ţara vecină, Haiti, unde furtuna tropicală Olga a distrus mai multe locuinţe şi a doborât copaci -

Furtunile tropicale se formează deasupra apelor calde ale mării, astfel că apariţia lor în timpul iernii este cu totul neobişnuită. Din anul 1851, când au început să fie colectate datele meteorologice, în Atlantic s-au înregistrat doar 17 furtuni de amploare în luna decembrie.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close