Antena 3 CNN Actualitate Furtuni şi inundaţii la Marea Mediterană (VIDEO)

Furtuni şi inundaţii la Marea Mediterană (VIDEO)

Furtuni şi inundaţii la Marea Mediterană <font color=red>(VIDEO)</font>
19 Noi 2007   •   08:31

În aşteptarea iernii, grecii şi turcii au parte de furtuni şi inundaţii. Autorităţile din Grecia au decretat starea de urgenţă în nord-estul ţării, unde un râu a ieşit din matcă, după mai multe zile de ploi. În Turcia, două destinaţii populare de vacanţă, Bodrum şi Marmaris, sunt şi ele sub ape. Mai multe regiuni ale Greciei au de suferit de pe urma ploilor şi inundaţiilor, dar cea mai gravă situaţie se înregistrează în nord-estul ţării.

Trei sate au fost evacuate şi alte şase sunt în stare de alertă, după revărsarea râului Travos. Apele au năvălit peste case, maşini şi chiar vehicule de mare tonaj, dar nu s-a înregistrat nici o victimă. În schimb, lângă Atena, un imigrant indian şi-a pierdut viaţa după ce a fost luat de un torent. Staţiunile Bodrum şi Marmaris sunt sub ape, după trei zile de ploi.

Pe litoralul turcesc al Mării Egee, străzile oraşului Bodrum s-au prefăcut în râuri după trei zile de ploi torenţiale. Sute de oameni au fost evacuaţi din casele devenite de nelocuit. Alţii au rămas blocaţi în locuinţe şi magazine şi s-au străduit să oprească prin orice mijloace apa care ameninţa să pătrundă în interior.

Furtuna a generat o maree deosebit de puternică, iar renumitele plaje ale oraşului au dispărut aproape cu desăvârşire. Peste 300 de ambarcaţiuni s-au scufundat. Singurul element pozitiv este că lacurile de acumulare s-au umplut din nou, după seceta care a afectat serios rezervele de apă.

Antena 3

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close